ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ HANDBALL ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ

Η ιστορική ομάδα handball του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ξανακατεβαίνει στους αγωνιστικούς στίβους στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Στην επαναλειτουργία του τμήματος handball συμμετέχουν οι παλιοί αθλητές, προπονητές και παράγοντες των ενδόξων ομάδων της Ν. ΕΛΒΕΤΙΑΣ και ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, έχοντας την μεγάλη υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα.
Ο Αθηναϊκός διατηρεί τμήμα χειροσφαίρισης από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά επίσημο πανελλαδικό πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο τμήμα διαγωνίστηκαν σε διάφορες περιστάσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Champions League Ανδρών και το Challenge Cup Γυναικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΗΛΙΑ ΜΑΝΤΖΟ

Την τελευταία του προπόνηση με την ομάδα του Φιλίππου πραγματοποίησε ο πλέι μέικερ Ηλίας Μάντζος. Ο Βεροιώτης παίκτης θα μετακομίσει στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους και δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την φανέλα του Φιλίππου. Ο Ηλίας Μάντζος μετά το τέλος της προπόνησης αποχαιρέτησε συγκινημένος τους συμπαίκτες του και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Τα συναισθήματα ανάμικτα, από την μια χαρά για την επαγγελματική αποκατάσταση του Ηλία Μάντζου και από την άλλη λύπη που δεν θα παραμείνει στην ομάδα.
Δείτε δηλώσεις του παίκτη στο βίντεο
πηγή: http://www.pliroforiodotis.gr/

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του χάντμπολ βάζει την υπογραφή του στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, με στόχο να μεταδώσει το απόσταγμα της μεγάλης καριέρας του στους μελλοντικούς πρωταθλητές.
Μετά από δική του επιθυμία και με την αμέριστη υποστήριξη του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο Αλέξης Αλβανός αναλαμβάνει τεχνικός υπεύθυνος της ακαδημίας, σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑ ΠΑΙΔΩΝ 2015-16

Κλήρωση Πρωταθλήματος ΕΣΧΑ Παίδων 2015-16

Α ΟΜΙΛΟΣ

ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΑΣΝΙ ΔΙΚΕΑΣ
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ
ΑΕΚ



Β ΟΜΙΛΟΣ

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ
ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
ΑΟΣ ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ
ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Β.


1η αγωνιστική Α Ομίλου 17-18/10/15
ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΣΝΙ ΔΙΚΕΑΣ
ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΑΕΚ
1η αγωνιστική Β Ομίλου 17-18/10/15
ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Β.-ΑΣΕΔ
ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ-ΑΟΣ ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ

"BE ACTIVE - BE HUMAN - BE HANDBALL"


Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Be Active» στην Ελλάδα σε εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο με την συμμετοχή του χάντμπολ
Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.
Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και τον συνάνθρωπο και συμμετείχαν οι οργανισμοί «Κιβωτός του Κόσμου» και «Το χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα έγινε συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ, ενώ η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μαγείρεψε για όλους τους παρευρισκόμενους.
Την ΟΧΕ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, η Ταμίας και Πρόεδρος της ΕΑΠ Κυριακή Μπακουλοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Προδρομίδης, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης, η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και η πρώην διεθνής αθλήτρια του βόλεϊ Σοφία Αγγελάκη.
Βροντερό «παρών» έδωσαν τα Σωματεία της ΕΣΧΑ Ιωνικός ΝΦ, Καπανδρίτι, ΑΟ Άνοιξης, Βριλήσσια, ΓΑΣ Καματερού, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, ΑΣΕ Δούκα, ΟΦ Νέας Ιωνίας, ΓΣ Παπασιδέρης Κορωπίου με περισσότερα από 200 παιδιά από τα τμήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων, ενώ μαζί με τους γονείς, τους προπονητές, αλλά και τους καλεσμένους, την εκδήλωση
παρακολούθησαν 500 και πλέον άνθρωποι.

MVP ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Ο ΡΑΦΑΗΛ ΜΠΕΤΖΙΟΣ

Ο 17χρονος μαθητής Λυκείου αναδείχθηκε κορυφαίος της 4ης αγωνιστικής της Handball Premier
Μπορεί ακόμα να πηγαίνει σχολείο, αλλά ο Ραφαήλ Μπέτζιος έπαιξε σαν μεγάλος. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Φοίβου Συκεών με 65% αποτελεσματικότητα βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να πάρει πολύτιμο βαθμό (26-26) απέναντι στην ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Handball Premier.
Ο 17χρονος μαθητής Λυκείου ψηφίστηκε από τους προπονητές κορυφαίος της αγωνιστικής, συγκεντρώνοντας 8 ψήφους.
Η ψηφοφορία
Ραφάηλ Μπέτζιος (τερματοφύλακας- Φοίβος Συκεών) 8 ψήφους
Αντώνης Μέτσης (περιφερειακός- Φοίβος Συκεών) 2 ψήφους
2 λευκά
Ο νεαρός τερματοφύλακας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Ευχαριστώ την ομάδα μου που με βοήθησε και τον προπονητή μου για τις οδηγίες του. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και σε κάθε παιχνίδι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν είναι εύκολο να είσαι μαθητής και ταυτόχρονα να είσαι αθλητής ομάδας που παίζει σε μεγάλη κατηγορία. Προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα, αναγκάζομαι κάποιες φορές να διαβάζω και τα βράδια. Στο χάντμπολ τυχαία βρέθηκα, από ένα φίλο μου που έπαιζε. Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή και είναι το άθλημα που αγαπάω».
πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Διομήδης μπορεί να μην τα κατάφερε στο θεσμό του EHF CUP και να αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Dinamo Bucuresti, ο προπονητής των Λύκων όμως Δημήτρης Δημητρούλιας κρατάει από τα δύο αυτά παιχνίδια πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν τη νέα ομάδα των Λύκων στην συνέχειά της. Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο "αρχιτέκτονας" των επιτυχιών του Διομήδη αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία αυτά τα 2 ματς για την φετινή μας ομάδα. Η επιλογή να δοθούν τα 2 παιχνίδια στη Ρουμανία σε συνδυασμό με το μέγεθος του αντιπάλου, μας οδήγησαν να τα δούμε σαν μια ξεχωριστή εμπειρία και χωρίς το άγχος του ελληνικού πρωταθλήματος, να αγωνιστούμε και να μετρηθούμε με ομάδες τέτοιου μεγέθους.
Στον πρώτο αγώνα μπήκαμε με την κρυάδα του πρωτάρη και έτσι αφήσαμε τον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα αβίαστα λάθη μας και να μας τρέχει εύκολα γκόλ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, με περισσότερη συγκέντρωση και πιεστικότεροι στην άμυνα μας, καταφέραμε να ανατρέψουμε την εικόνα και να πάρουμε ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα, μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο κερδίσαμε για 2 γκόλ.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΦΙΛΩΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 24-19

πηγή: http://eperiskopio.blogspot.gr/
Με τελικό σκορ 24 – 19, ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου κέρδισε τη νεοφώτιστη στην Α1 Γυναικών handball ομάδα του ΦΙΛΩΤΑ Π.Α.Σ., στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αμυνταίου.
Ο Αμύντας έχοντας τερματο-φύλακα άγγελο τη Θωμαή Ταϊρίδου, κατάφερε από το πρώτο 10λεπτο να επιβάλει το ρυθμό του και να πάρει προβάδισμα 4 τερμάτων (5-1). Στη συνέχεια, παρά την πίεση που άσκησε ο Φιλώτας, προσαρμόζοντας δύο ατομικά μαρκαρίσματα στις Τσιομπάνου και  Ζντραβέφσκα, ο Αμύντας βρήκε τις κατάλληλες λύσεις από τα εξτρέμ, με τις Καλογήρου (7 γκολ) και Ρακοπούλου (3 γκολ), διατηρώντας το προβάδισμα των 4 τερμάτων μέχρι την ανάπαυλα (11-7).
Στην επανάληψη, ο Φιλώτας με τα ατομικά μαρκαρίσματα, καταπόνησε σε σημαντικό βαθμό τα ατού του Αμύντα  και με πρώτο βιολί στη επίθεση την Γκροντανόφσκα (9 γκολ), κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στο -2 (21-19) στο 56 λεπτό. Μάλιστα στο ίδιο λεπτό οι φιλοξενούμενες, κέρδισαν πέναλτι καθώς και τη δίλεπτη αποβολή της Ζντραβέφσκα, όμως απώλεσαν την ευκαιρία να φέρουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, με συνέπεια να καμφθούν ψυχολογικά και να επιτρέψουν στον Αμύντα με ένα σερί 3-0 και highlight το τέρμα της Τσιμπάνου (9 γκολ) με εκτέλεση φάουλ σε νεκρό χρόνο, να διαμορφώσει το τελικό 24-19.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΑ

Κάλεσμα προς τους φίλους του Φιλώτα έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ΦΙΛΩΤΑ κ. Γιάννης Στρατάκης, μέσω του fb, για τον αγώνα της Κυριακής, με αντίπαλη την ομάδα του Καματερού.

Η ανακοίνωση:
"THN KYΡΙΑΚΗ 18-10-15 κ ΩΡΑ 16.00 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ (ΠΑΣ ΦΙΛΩΤΑΣ) ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Γούναρη κ Θεοτόκου, πίσω από το Ίδρυμα ΑΝΑΠΗΡΩΝ ,ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ / Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ!!!!"