ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

DKB HBL 5. SPIELTAG

Αποτελέσματα, video και πολλά άλλα της 5ης αγωνιστικής στο SPORT1.DE

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ 1992-1993

Επάνω αριστερά: Πάνα, Προδρομίδης, Οικονόμου, Αϊβαλιώτης, Τικμανίδης, Κάρνος, Δουρουκλάκης, Γραμματικός, Ιατρούδης, Δανήλος.

Κάτω αριστερά: Γεωργιάδης, Καλαϊτζής, Πασιαλής, Καλογερόπουλος, Γεωργούδης, Γουλιαρίδης, Λαζαρίδης, Ζέρβας, Μπακόπουλος

πηγή: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152223193888539&set=t.100003958102826&type=3&theater

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ TSV Hannover-Burgdorf

TSV Hannover-Burgdorf – Rhein-Neckar Löwen 18:30 (7:13)


Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε σήμερα η ομάδα της Rhein-Neckar Löwen στην Bundesliga μετά την αναμφισβήτητα καλύτερη απόδοση της σεζόν, με 30:18 (13: 7)

ΤΟ HSV ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

VfL Gummersbach – HSV Hamburg Handball 21:30 (12:14)

Σήμερα, δυστυχώς, το VfL δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τους οπαδούς του με ένα καλό αποτέλεσμα. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αντιμετώπισε το HSV αποφασιστικά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν, δυστυχώς, μια άνιση αναμέτρηση.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ THW Kiel ΕΠΙ ΤΟΥ Lübbecke

Το  THW Kiel βρέθηκε για λίγο στην κορυφή της DKB Χάντμπολ Μπουντεσλίγκα!
Την Κυριακή το απόγευμα, οι "ζέβρες" κέρδισαν το παιχνίδι τους εκτός έδρας, κόντρα στο TuS N-Lübbecke, με το επιβλητικό 33:23 (16:11).

ολόκληρο το άρθρο http://www.thw-handball.de/news/bundesliga/news-artikel/deutlicher-sieg-in-luebbecke.html

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Δέκα ημέρες απέμειναν πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα του χάντμπολ και συγκεκριμένα στην Handball Premier. 

Ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ είναι μια ομάδα που χωρίς αμφιβολία θα ξεχωρίσει, όχι μόνο αγωνιστικά -αφού ενισχύθηκε σημαντικά με 10 μεταγραφές εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές θεωρούνται πρωτοκλασάτες- αλλά και διοικητικά. 

Η συνεργασία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή με επικεφαλής τον Σοφοκλή Ξυνή και του εφοπλιστή και πρώην αθλητή του χάντμπολ Ευθύμη Πουρνάρα, είναι ιστορικής σημασίας για το άθλημα και αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο διοίκησης, αφού δύο μεγάλες δυνάμεις ενώνονται με στόχο την δημιουργία ενός Συλλόγου που θα επενδύσει σε βάθος στο ελληνικό χάντμπολ. 

Διοίκηση, προπονητής και αθλητές συναντήθηκαν στα γραφεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και μίλησαν στο sport- fm.gr για τους στόχους της νέας σεζόν.



ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Φιλική ήττα γνώρισε στην Βέροια ο Φίλιππος από την Οχρίδα 2013. Οι Βεροιώτες ηττήθηκαν με 25-30. Το ματς ήταν δυνατό και συναρπαστικό. Ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης επέλεξε στο δεύτερο μέρος να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς του παίκτες από το να κυνηγήσει τη νίκη, με στόχο να έχει όσο τον δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες στο πρωτάθλημα.
Από τον Φίλιππο δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Καρυπίδης, Παπαδόπουλος και ο Μαστορογιάννης που συμμετείχε στο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων.
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των παικτών και παραγόντων του Φιλίππου στους Νάρκο Πάβλοβιτς και Έκι Βραζάλιτσα, που πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα φόρεσαν την Βεροιώτικη φανέλα.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ, ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Νίκη για την «ένωση» στο δυνατό φιλικό που διεξήχθη στο κλειστό της Νέας Ιωνίας
Η ΑΕΚ επικράτησε 26-25 του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, δέκα ημέρες πριν την έναρξη της Handball Premier.
Από τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ απουσίαζαν για διαφόρους λόγους οι Ζαμπούνης, Τσακνής, Ταουσιάνης, Ζαχάρης, Λαδάκης, ενώ εκτός για την ΑΕΚ ήταν ο Γιαννόπουλος.
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: «Ήταν το πρώτο φιλικό που ήμασταν πλήρεις και έχουμε αρχίσει να βάζουμε τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Είμαι ικανοποιημένος, στην άμυνα βρίσκουμε τα πατήματα μας, ενώ στην επίθεση και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης θέλουμε ακόμα δουλειά».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Παναγιώτης Ιατρούδης είπε: «Ολοκληρώσαμε αυτή την εβδομάδα κούρασης. Περιμένω βελτίωση στη φυσική κατάσταση. Στην άμυνα έχουμε προβλήματα, αλλά έχουμε το χρόνο να τα διορθώσουμε».

Αύριο (15:30) η ΑΕΚ θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Δούκα στο Δαϊς.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ- ΑΕΚ 25-26
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 6-8, 7-9, 8-12, 12-15 (ημχ.), 14-16, 15-18, 19-21, 20-22, 22-26, 25-26
ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Μπάρμπας, Μελετάκος 1, Χάλαρης 3, Κατσίκης 1, Γκέρτσος 2, Λεωνίδας, Παπακυπριανού 7, Πιρσκάλο 5, Γκουλές, Κεδέρης 5, Αλικάκος 1, Χελιώτης 1, Κουρέτας.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Αντωνιάδης, Πλεχ, Φίλης, Μπακαούκας 8, Γκατφί 5, Αργυράκης 1, Κουμαραδέλης 1, Γρηγοριάδης 1, Νικολαϊδης 3, Γεωργιάδης 4, Δούγιας, Δημοσθένους 1, Χατσίκας 2, Μπαλάσκας, Κολιούλης, Εμμανουήλ.
Διαιτητές: Ανταλής- Κουτσός, δίλεπτα: 5-8, πέναλτι: 2/4-4/4.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΝΘ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΧΘ

Tη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (Σπίτι του Χάντμπολ) ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΧΘ (εκτός της κατηγορίας παμπαίδων - παγκορασίδων β και μίνι) για το αγωνιστικό έτος 2015-2016.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΧΑΤΣΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

Η επιτροπή μετεγγραφών της ΟΧΕ έκανε δεκτό το αίτημα των Ηλία Χατσίκα και Αντώνη Αργυράκη να μείνουν ελεύθεροι από την Αναγέννηση Βύρωνα. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας επικύρωσε την απόφαση αυτή, δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΕΚ να εντάξει τους δύο παίκτες στο δυναμικό της.

Αυτό που απομένει για να τελειώσει και τυπικά η διαδικασία είναι η έκδοση των δελτίων τους από την ΟΧΕ.

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΛΛΑΖΕΙ

Απόφαση της διοίκησης του τμήματος HANDBALL του ΠΑΟΚ είναι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα, ειδικά μετά την κατάκτηση του νταμπλ και να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να παραμείνει στην κορυφή.
Η πρώτη ορατή αλλαγή θα γίνει με τον ανασχεδιασμό του σήματος που πέρα από την ανδρική ομάδα θα χρησιμοποιούν και οι ακαδημίες. Το νέο σήμα θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της Τρίτης, μέσα από τη σελίδα της ομάδας στο facebook.

Περισσότερα για το σήμα του ΠΑΟΚ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΡΟ ΜΟΥΓΙΤΣ

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας του Διομήδη σε Ελλάδα και Ευρώπη, η κακοτυχία χτύπησε την πόρτα των Λύκων με θύμα τον πολύ φορμαρισμένο Τζούρο Μούγιτς. Ο νεαρός ίντερ, στο φιλικό με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, υπέστη κάταγμα της επιγονατίδας του, με το τελικό πόρισμα του ορθοπεδικού της ομάδας κου Ηλία Παρασκευόπουλου να κάνει λόγο για απουσία του παίκτη από τα γήπεδα για τρεις μήνες περίπου, με συντηρητική αντιμετώπιση του τραυματισμού του.

Το πρωτάθλημα χάντμπολ των Ανδρών επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στη Δημόσια Τηλεόραση
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την ΕΡΤ για την περίοδο 2015-2016.
Η συνεργασία αφορά την Handball Premier, το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και την Εθνική ομάδα Ανδρών.
Η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδίδει απευθείας το καλύτερο παιχνίδι κάθε αγωνιστικής, σε επιλεγμένα κλειστά γυμναστήρια, ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος.
Οι τηλεοπτικοί αγώνες στη πλειοψηφία τους θα μεταδίδονται κάθε Δευτέρα βράδυ και ώρα 22:00.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για το άθλημα, αφού το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών (Handball Premier) επιστρέψει μετά από την περίοδο 2010-2011 στην ανοιχτή Δημόσια Τηλεόραση.