ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η EHF ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΕΡΙΚΑΡΠΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

Δεν επετράπη στον αρχηγό της εθνικής Σουηδίας, Τομπίας Κάρλσον, από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ να φορέσει περικάρπιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το οποίο συμβολίζει τον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που άρχισε σήμερα στην Πολωνία.
Ο Κάρλσον, ο οποίος είναι ετεροφυλόφιλος, παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την απόφασή του και είχε κάνει σχετικό αίτημα στην EHF, η οποία όμως το απέρριψε, επικαλούμενη το γράμμα του κανονισμού, σύμφωνα με το οποίο το περικάρπιο θεωρείται μέρος της αθλητικής περιβολής και πρέπει να έχει τα χρώματα της χώρας, την οποία εκπροσωπεί ο παίκτης. Είναι προφανές, όμως, ότι πρόκειται για πρόφαση, προκειμένου η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να μην δυσαρεστήσει τους διοργανωτές. Η Πολωνία θεωρείται από τις πλέον ομοφοβικές χώρες της Ευρώπης και πρόσφατα το Κοινοβούλιο απέρριψε για τρίτη φορά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Την πρωτοβουλία του Τομπίας Κάρλσον είχαν σπεύσει να επικροτήσουν οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, που είχαν επίσης εκφράσει πρόθεση να φορέσουν το ίδιο περικάρπιο.

πηγή: http://www.ert.gr/

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΓΚΑΤΦΙ;

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ ήθελε να εκμεταλλευτεί την χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να ενισχύσει το ρόστερ της, ωστόσο φαίνεται πως θα αναγκαστεί να στερηθεί τον βασικό της ξένο.
Ο λόγος για τον Ανίς Γκάτφι ο οποίος έχει δεχτεί πρόταση από την Ιταλία και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Για την εξέλιξη ενημέρωσε την διοίκηση της Ερασιτεχνικής ο μάνατζερ του παίκτη. Η ΑΕΚ είχε αποκτήσει το καλοκαίρι τον Τυνήσιο με καθεστώς ελεύθερου παίκτη από το Κατάρ κάτι που πρακτικά σημαίνει πως εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να αποχωρήσει η «Ένωση» δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΩΠΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΟΥΓΙΑΣ

Ο Αλέξης Δούγιας αποχώρησε από την ομάδα χάντμπολ και με δηλώσεις του στην «Ώρα» εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση
Ο Αλέξης Δούγιας αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ με τους ανθρώπους του τμήματος να έχουν μεγάλες προσδοκίες. Τα πράγματα τόσο για τον ίδιον όσο και για την ομάδα δεν εξελίχτηκαν με τον ίδιο τρόπο ωστόσο με αποτέλεσμα ο νεαρός παίκτης να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο παίκτης έχει ήδη ενημερώσει τους ανθρώπους της «Ένωσης» για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Αερωπό Έδεσσας.
Ο Δούγιας με δηλώσεις του στην «Ώρα των Σπορ» εξήγησε τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση ωστόσο ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πρώην πλέον ομάδα του:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΦΙΛΩΤΑΣ

Η TANJA ANDREJEVA, δεύτερη από δεξιά
Ενισχύεται ο Φιλώτας με την απόκτηση της TANJA ANDREJEVA από την FYROM.
Η Τάνια ήταν η πρώτη Τ/Φ της Εθνικής Ομάδας για πολλά χρόνια και αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια, μέχρι την περίοδο 2013-14, στην κορυφαία ομάδα των Σκοπίων METALURG!

ΚΛΗΡΩΣΗ: Η Β΄ ΦΑΣΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄ ΤΗΣ ΕΣΧΑ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Σ.Χ.Α. η κλήρωση της Β΄ Φάσης του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής Παμπαίδων Α΄.
Στον Α΄ όμιλο (για τις θέσεις 1-8) συμμετέχουν οι ομάδες: ΕΣΝ Βριλησσίων, ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ, ΑΣΕ Δούκα, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, ΓΣ Παπασιδέρης Κορωπίου, ΟΦ Νέας Ιωνίας, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Πανελλήνιος ΓΣ.
Στον Β΄ όμιλο (για τις θέσεις 9-16) συμμετέχουν οι ομάδες: Αναγέννηση Βύρωνα, ΓΝΟ Άρης Νικαίας, Ηλυσιακός, ΓΑΣ Καματερού, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, Πανιώνιος ΓΣΣ, ΑΟ Πολιτείας, Θρακομακεδόνες Sports Club.
Στον Γ΄ όμιλο (για τις θέσεις 17-23) συμμετέχουν οι ομάδες:

"ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ"

Σε καλό δρόμο η Εθνική Νέων ενόψει των προκριματικών του EURO 2016
Την ευκαιρία να δεθεί μέσα από τις πέντε προπονήσεις και τα τρία φιλικά (με Φοίβο, ΠΑΟΚ και Φίλιππο) είχε η Εθνική Νέων στο 4ημερο καμπ που πραγματοποίησε στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.
Η Εθνική προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Σεϊρεκίδης είπε: «Είδαμε κάποιες ελλείψεις, αλλά και θετικά στοιχεία τα οποία θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν θα διεξαχθούν τα επίσημα παιχνίδια τον Απρίλιο. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του στα φιλικά της Εθνικής».

πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Σ.Χ.Α. 16,17/1

Για τα Τοπικά Πρωταθλήματα Ε.Σ.Χ.Α. στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων Α΄, Παγκορασίδων Α΄, Παμπαίδων Β΄, Παγκορασίδων Β΄, το Σαββατοκύριακο 16, 17 Ιανουαρίου 2016 θα γίνουν οι συναντήσεις:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1/2016
Κορασίδων:
Κορυδαλλού 09.30: ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού-ΓΑΣ Καματερού
Παμπαίδων Α΄:
Καλλιθέας 16.20: Έσπερος Καλλιθέας-ΓΑΣ Καματερού
Παγκορασίδων Α΄:
Κορωπίου 11.30: ΓΣ Παπασιδέρης-ΓΝΟ Άρης Νικαίας
Ν. Ιωνίας 19.30: ΟΦ Ν. Ιωνίας-ΔΑΣ Ζεφυρίου
Παμπαίδων Β΄:
ΑΠΚ Δαϊς 09.30: ΑΣΕ Δούκα-Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας
ΚΓ Ζεφυρίου 10.00: Αστέρας Μελισσίων-Θρακομακεδόνες
Ν. Ιωνίας 12.30: ΟΦ Ν. Ιωνίας-ΔΑΣ Ζεφυρίου
Παγκορασίδων Β΄:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (16-17/1/2016)

Εβδομαδιαίος ορισμός αγώνων για Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών και Β΄Ανδρών
Σάββατο 16/1/2016
Α2 Ανδρών (12η αγωνιστική)
ΕΑΝΚ Ιωαννίνων 16:00, ΑΟ Ιωαννινών- Αρίων Πτολεμαϊδας (Κάργατζης- Λινάρδος)
Αμοιρίδης 17:00, Ασπίδα Ξάνθης- ΓΑΣ Κιλκίς (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν)
Βόλου 18:00, Αγριά Βόλου- Φθία Λαμίας (Νάσκος- Χαρίτσος)
ΔΑΚ Άρτας 18:00, Πρωτέας Άρτας- Χιλιώτης Δράμα 1986 (Πατιός- Τσιάνας)
ΔΑΚ Νάουσας 18:00, Ζαφειράκης Νάουσας- Άρης Θεσσαλονίκης (Δελόγλου- Θεοδοσίου)
ΔΓ Αιγίου 18:00, Σεριφάτο- ΓΑΣ Καματερού (Βέργος- Αβράμης)
ΔΓ Νίκαιας 18:30, Άρης Νίκαιας- ΟΦ Ιωνίας (Συρεπίσιος- Καρατράντος)
Πολίχνης 19:00, Δίας Πολίχνης- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Κατσίκης- Μιχαηλίδης)
Βριλησσίων 19:30, ΕΣΝ Βριλήσσια- Έσπερος Καλλιθέας (Μερτινιάν- Καρατζίνας)
Β΄ Ανδρών (6η αγωνιστική)

"ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ"

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας μίλησε για το καμπ της Εθνικής Εφήβων
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα το 4ημερο καμπ της Εθνικής Εφήβων παρουσία 25 αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας επεσήμανε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: