ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί του Φιλίππου Βέροιας, με 33 - 28, στο σημερινό αγώνα στη Μίκρα. Ο ΠΑΟΚ ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, με το Φίλιππο να κάνει προσπάθειες να γυρίσει το παιχνίδι, χωρίς όμως τελικά να το καταφέρει.
Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Διομήδη, με 14 βαθμούς, ενώ ο Φίλιππος έμεινε στη δεύτερη θέση με 13.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον ηγέτη του, Αλέξη Αλβανό που σημείωσε 13 γκολ και μοίρασε τουλάχιστον 10 ασίστ στους συμπαίκτες του.
Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος από την αρχή έχοντας την συμπαράσταση 800 περίπου φιλάθλων στο «Σπίτι του Χάντμπολ» και έφτασε δίκαια στη νίκη, η οποία ήταν η 6η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα.
Παράλληλα η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη διεύρυνε το αήττητο του κόντρα στον Φίλιππο στα 19 παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με 16 νίκες- 3 ισοπαλίες από το 2008.
Το ματς
Ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, όταν προηγήθηκε 5-2 (7:11) με αιφνιδιασμό του Νικολαΐδη, ενώ με τον ίδιο παίκτη στο 11:35 έφτασε στο +5 (8-3) και λίγο αργότερα στο 10-5 (15:07) με τον Κεσίδη που τελείωσε άψογα την εξαιρετική πάσα του Αλέξη Αλβανού.

ΓΟΥΡΓΟΥΜΗΣ: «ΦΑΒΟΡΙ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»

Ο τερματοφύλακας της Βελγικής Βίζε Κώστας Γουργούμης μιλάει για τους αντιπάλους Ποσειδώνα Λουτρακίου και Φιλίππου Βέροιας.
Η φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ θα είναι μια γιορτή Ελλήνων, αφού εκτός των Φιλίππου Βέροιας και Ποσειδώνα Λουτρακίου, την πρόκριση τους -με καλές προϋποθέσεις- στην οχτάδα θα διεκδικήσουν επίσης η Βάκερ Τουν του Γιώργου Χαλκίδη και η Βίζε του Κώστα Γουργούμη.
Ο Ποσειδώνας θα αντιμετωπίσει την Βέλγική Σάσια, ο Φίλιππος την Μπενφίκα, η Βάκερ Τουν την Τσέλικ (Βοσνία) και η Βίζε την Ντούκλα Πράγας.
Ο διεθνής πορτιέρο της Βελγικής ομάδας μίλησε στο sport-fm.gr για τις σημερινές κληρώσεις, δίνοντας τον τίτλο του φαβορί σε Ποσειδώνα και Φίλιππο. «Ο Ποσειδώνας έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία. Δεν νομίζω να του ξαναπαρουσιαστεί τόσο βατός αντίπαλος για να περάσει στα προημιτελικά. Η Σάσια κάνει κακή χρονιά, είναι ομάδα που δεν αρέσκεται στην τακτική και δέχεται 28-35 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Νομίζω από το πρώτο ματς ο Ποσειδώνας μπορεί να καθαρίσει την πρόκριση με μία μεγάλη διαφορά. Επίσης ο φετινός Φίλιππος έχει πολλές πιθανότητες απέναντι στην Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι είναι καλοί, αλλά όχι σε βαθμό που να μπορούν να απειλήσουν έναν σοβαρό Φίλιππο που έχει παίκτες με προσωπικότητες».
Αναφορικά με την κλήρωση της Βίζε, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είπε: «Εμείς πήραμε μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Μεταλοπλάστικα στον προηγούμενο γύρο και με πολύ κακή διαιτησία στο δεύτερο παιχνίδι στη Σερβία. Θα παίξουμε με την Τσέχικη Ντούκλα Πράγας, οι πρώτες πληροφορίες που έχουνε είναι πως είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι πάμε για την πρόκριση και πιστεύω έχοντας πολλές πιθανότητες».

πηγή: http://www.sport-fm.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5-6/12/2015)

Εβδομαδιαίος ορισμός αγώνων Handball Premier (10η αγωνιστική), Α1 Γυναικών (8η αγωνιστική)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
Handball Premier (10η αγωνιστική)
Φιλίππειο 15:00 (ΕΡΤ2), Φίλιππος Βέροιας- Διομήδης Άργους (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Παρτεμιάν)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδών- ΠΑΟΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Τσάμος)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Αερωπός Έδεσσας (Πατιός- Χασκής, Μεϊμαρίδης)
Νέας Ιωνίας 18:30, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- Πανελλήνιος (Τσάκωνας- Ανταλής, Μίγκας)
Α1 Γυναικών (8η αγωνιστική)
ΔΑΚ Άρτας 14:00, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- Μ. Αλέξανδρος (Βέργος- Αβράμης, Γαβριήλ)
ΔΑΚ Αμυνταίου 16:00, Φιλώτας Φλώρινας- Αμύντας (Νάσκος- Χαρίτσος, Ζέρβας)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
Handball Premier (10η αγωνιστική)
ΔΑΚ Κατερίνης 16:00, Αρχέλαος Κατερίνης- Φοίβος Συκεών (Δελόγλου- Θεοδοσίου, Παρτεμιάν)
Βύρωνα 16:30, ΑΕΚ- ΑΣΕ Δούκα (Τσάμος- Φωκίτης, Μπεμπέτσος)
Α1 Γυναικών (8η αγωνιστική)
Καματερού 16:00, ΓΑΣ Καματερού- ΠΑΟΚ (Καρατζίνας- Ψύλλος, Κυριακούλιας)

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δύο βατές κληρώσεις είχαν Φίλιππος Βέροιας και Ποσειδώνας Λουτρακίου στους «16» του Τσάλεντζ Καπ.
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 13-14/02/2016 και οι επαναληπτικοί 20-21/02/2016
Οι Βεροιώτες έχοντας αποκλείσει στην έδρα της την Ρώσικη Κράσνονταρ και νικήσει δύο φορές -με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ματς- την ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρομάζουν στο άκουσμα των Πορτογάλων.
Η Μπενφίκα απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Βεστμανάεγιαρ με δύο νίκες στην Ισλανδία 28-26 και στην Πορτογαλία με 34-26.
Πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, όταν και αποκλείστηκε με δύο ήττες (31-29 στη Ρουμανία και 27-25 στη Λισσαβώνα) από την Οντορχέι.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: KΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 19 - 37

του Λεωνίδα Κάλφα / http://gipedatouevrou.blogspot.gr/

Η γυναικεία ομάδα των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής τον Φίλιππο Βέροιας για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και γνώρισε την ήττα με 19-37.
Οι νεαρές αθλήτριες του Χρήστου Ποντισίδη βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι το 40ο λεπτό της αναμέτρησης (17-22), αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Φιλίππου Βέροιας αξιοποίησε την εμπειρία της στα κρίσιμα σημεία και διεύρυνε το προβάδισμά της φτάνοντας στο τελικό 19-37.
Ο προπονητής της ομάδας της Αλεξανδρούπολης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στις αθλήτριές του, προκειμένου να αποκομίσουν αγωνιστικές παραστάσεις και εμπειρίες απέναντι σ' ένα ισχυρό αντίπαλο και να διαπιστώσει παράλληλα την αγωνιστική τους κατάσταση και ετοιμότητα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Πλέον, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στρέφουν την προσοχή τους στον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τη Δράμα' 86 για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στην πρεμιέρα οι Κύκλωπες είχαν κερδίσει στη Δράμα την Ολυμπιακή Ακαδημία με 25-28, ενώ η Δράμα '86 επικράτησε εκτός έδρας με 32-14 των Ακριτών Νευροκοπίου.
Στο άλλο παιχνίδι της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας η Αναγέννηση Άρτας κέρδισε στην Πτολεμαΐδα τον τοπικό Αρίωνα με 35-28.
Ο Φίλιππος Βέροιας και η Αναγέννηση Άρτας θα μπουν το Δεκέμβριο στην κληρωτίδα με τον Ο.Φ. Νέας Ιωνίας της Μάγδας Κεπεσίδου, τον ΠΑΟΚ, τον Εθνικό Κοζάνης, τον Ορφέα Κατερίνης, τον Αμύντα Αμυνταίου και τον Παναιτωλικό, προκειμένου να σχηματιστούν τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα διεξαχθεί στις 9-10 Ιανουαρίου.