ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ EBT!

Για 2η φορά σε τρία χρόνια θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ.
Στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Αθλημάτων Άμμου Avant Garde, θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου 2016 η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ, όπως αποφασίστηκε σήμερα.
Ακόμα πιο σημαντικό για την ελληνική υποψηφιότητα ήταν πως η εκτελεστική επιτροπή (Δ.Σ.) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στην Θεσσαλονίκη την διοργάνωση, παρότι η ψηφοφορία έγινε στην Πολωνία, η οποία είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα για την πόλη του Γκντανσκ, ενώ η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της υποψηφιότητας της Βαρκελώνης.

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Elderly Aymara indigenous women play handball in El Alto, Bolivia. (photo:Juan Karita / AP)
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Συνεργάτης Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ανδρών Handball Certified Personal Trainer – NASM Ειδικός Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΣΥ.Π.Χ.Ε.)

Όταν μου ζητήθηκε να γράψω ένα άρθρο για το handball, το άθλημα που υπηρετώ τα τελευταία 30 χρόνια ανελλιπώς, σκέφτηκα «πανεύκολο!»…
Άλλωστε δεν είναι και λίγα όλα όσα βίωσα, σε τούτη την πορεία, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κι έξω από αυτόν. Όταν έμαθα όμως πως, το άρθρο θα απευθύνεται «σε γυναίκες από 25 έως 65 ετών», εκεί λίγο τα… χρειάστηκα!
Είναι βλέπεις που η εποχή, αλλά και το target group του άρθρου, ζητούν άλλου είδους ενημέρωση όσον αφορά στην Άσκηση και τον Αθλητισμό. Κυριαρχεί το fitness, τα νέα προγράμματα γυμναστικής, οι ειδικές διατροφές, η yoga και οι υπόλοιπες εναλλακτικές μέθοδοι ήπιας άσκησης και πολλά άλλα. Ακόμη και οι πολεμικές τέχνες έχουν τραβήξει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του γυναικείου ενδιαφέροντος…!