ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΓΚΑΣ

Αλιεύσαμε και αναδημοσιεύουμε από το hatzi-handball.blogspot.gr την είδηση που αφορά στον δικό μας Σωτήρη Μίγκα:

Και ελληνικό χρώμα είχε το χθεσινό ντέρμπι του Champions league ανδρών, μεταξύ της Ουγγρικής Βέζπρεμ και του Κιέλου, στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Σωτήρης Μίγκας, ο οποίος είχε οριστεί από την EHF να είναι ο παρατηρητής του πολύ μεγάλου αγώνα, γεγονός που δείχνει την εκτίμηση της EHF στο πρόσωπο του Έλληνα λέκτορα της και αποτελεί διάκριση για την ελληνική χειροσφαίριση, που δεν πρέπει να παραμένει ανεκμετάλλευτη. Ζητήσαμε από τον κ. Μίγκα να μας περιγράψει με δύο λόγια τα συναισθήματα ενός τέτοιου παιχνιδιού και μας είπε:

"Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα από δυο κορυφαίες ομάδες που
ξέρουν να κερδίζουν και να χάνουν. Δεκατέσσερα τηλεοπτικά κανάλια το είχαν live. Η
διαιτησία των Ισπανών ήταν καλή και βοήθησε να γίνει αυτό το θεαματικό παιχνίδι".

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 24 - 19


Ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς ήταν ικανό να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Σεριφάτου, στη πρεμιέρα της Α2 εθνικής κατηγορίας, το προηγούμενο Σάββατο, στο κλειστό του Αιγίου. Οι νεαροί αθλητές του Κενταύρου εμφανίστηκαν αρκετά αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο με κακές επιθετικές επιλογές, απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα. Έτσι το Σεριφάτο, με τους Στόσιτς και Χατζηκωνσταντίνου να σκοράρουν συνεχώς, κατάφερε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας πέντε τερμάτων από το πρώτο 15λεπτο (10-5) και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 15-8.
Στην επανάληψη ο Κένταυρος εμφανίστηκε πιο ψυχωμένος και με πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατάφερε, κάνοντας ένα σερί 5- 10, να φτάσει την διαφορά στα δύο γκολ (20-18) δέκα λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Η συμπλοκή ανάμεσα σε Καρανάσιο και Στόσιτς στο 47ο λεπτό του αγώνα, έφερε την διακοπή του αγώνα για κάποια λεπτά, και την οριστική αποβολή για τον παίκτη του Κενταύρου. Τα δύο χαμένα τετ - α τετ στα επόμενα λεπτά για τους παίκτες του Γιάννη Τσιάπα ήταν καθοριστικά. Έτσι ο Κένταυρος όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει και άλλο και να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά είδε τους παίκτες του Αιγίου πιο ψύχραιμους, με κύριο εκτελεστή τον Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, να παίρνουν την νίκη με 24-19.

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΣΤΟ ΓΚΟΛ Η Ν. ΙΩΝΙΑ

Η Ν. Ιωνία ήταν η νικήτρια στο χθεσινό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Α2 Ανδρών. Κέρδισε τον Ολυμπιακό Κερατσινίου με 29-28.