ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ "ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ" ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

Μια φωτογραφία από τον αγώνα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ με την SKJERN, στις 26-4-2003, μας μεταφέρει στα παλιά καλά χρόνια της ομάδας, τότε που το Φιλίππειο δεν ήταν αρκετό για να χωρέσει τους φιλάθλους αλλά και φίλους της!
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. - SKJERN (26-4-2003)

ΛΑΒΗ JUDO ΣΕ ΑΓΩΝΑ HANDBALL!

Δείτε το video της φάσης ΕΔΩ
Διαβάστε το ΑΡΘΡΟ

ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΑΙΟ!

Ανακοίνωση της ομάδας handball στο fb, ενημερώνει ότι ο τραυματισμός του Κυπραίου ήταν κατά πολύ σοβαρότερος από ότι στην αρχή είχε ανακοινωθεί.
Η διάγνωση που προέκυψε από την επέμβαση (και που προφανώς ήταν σε γνώση του συλλόγου από την αρχή) είναι ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και μερική ρήξη του οπίσθιου χιαστού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μια άσχημη ημέρα για την ομάδας μας
Ύστερα από την ήττα της ομάδας μας από τον Πανελλήνιο στον σημερινό αγώνα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως κατά την σημερινή επέμβαση του αθλητή μας Άκη Κυπραίου από τον γιατρό της ομάδας κ. Κώστα Μαναβή διαπιστώθηκε πως o τραυματισμός του στο γόνατο ήταν σοβαρότερος με ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και μερική ρήξη του οπίσθιου χιαστού.
Σύσσωμη η ομάδα και το ιατρικό επιτελείο θα είναι δίπλα του ώστε να επανέλθει ακόμα πιο δυνατός!
Ο αθλητής μας αναμένεται να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο με την νέα σεζόν."

πηγή: PAOK Handball Club / ΠΑΟΚ /fb

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΕΚ - ΑΕΡΩΠΟΣ 28-27
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ 32-24
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Λ. - ΧΑΝΘ 26-20
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. - ΑΡΧΕΛΑΟΣ Κ. 39-22
ΔΟΥΚΑΣ - ΔΙΟΜΗΔΗΣ 21-20
ΙΕΚ ΞΥΝΗ - ΦΟΙΒΟΣ 30-24





ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ               6
2 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ                             4
3 ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ               4
4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ                       4
5 Α.Ε.Κ.                                         4
6 ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Λ.                     3
7 ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ                  3
8 ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ                2
9 ΧΑΝΘ                                          2
10 Π.Α.Ο.Κ.                                    2
11 ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ                   2
12 ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ       0

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Με 30-24 επιβλήθηκε ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ του ΦΟΙΒΟΥ, για την 3η αγωνιστική.

ΤΕΛΟΣ Ο GUIGOU ΑΠΟ ΤΗ MONTPELLIER

Μετά από 17 χρόνια παρουσίας στη MONTPELLIER, ο Michaël Guigou αφήνει την ομάδα στο τέλος της φετινής σαιζόν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΕΥΚΟΛΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εύκολη νίκη σημείωση ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ επί του ΑΡΧΕΛΑΟΥ, με σκορ 39-22.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Φαίνεται ότι για τους παλιούς, η παλιά κόντρα καλά κρατεί...
Ο τεχνικός του Αρχελάου Σωκράτης Σκούφας τόνισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον καλό Φίλιππο. Εμείς ήμασταν τρακαρισμένοι απέναντι στην μεγάλη αυτή ομάδα. Ο Φίλιππος πήρε από τον Αρχέλαο δυο παίκτες αλλά αυτό το λησμόνησε κατά την διάρκεια του ματς. Δεν πειράζει, έχει ο καιρός γυρίσματα».
Ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης υπογράμμισε: «Προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να βρίσκουμε καλό ρυθμό. Θέλουμε να έχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες γι αυτό δίνω χρόνο συμμετοχής και σε παιδιά που έρχονται από τον πάγκο. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά μεγάλο και θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες. Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι, δεν υπάρχει εύκολο ματς, όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Από την αρχή ήμασταν το φαβορί για την νίκη και οι παίκτες με την προσπάθεια που έκαναν απλοποίησαν τα πράγματα. Να ευχηθώ καλή πορεία στην ομάδα του Αρχελάου».
Ο τερματοφύλακας του Αρχελάου Αναστάσιος Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια μεγάλη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να πάρουμε ότι καλύτερο από το ματς. Ο Φίλιππος είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Εμείς δώσαμε συμμετοχή σε όλα τα παιδιά και κάναμε ότι μπορούσαμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Φιλίππου».
Ο εξτρέμ του Φιλίππου Νίκος Χαραλαμπίδης δήλωσε: «Ήταν ένα καλό και δυνατό ματς. Ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό. Πιστεύω ότι στην πορεία μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια εξίσου καλά».

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο Ποσειδώνας επικράτησε της ΧΑΝΘ, με σκορ 26-20

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάλλον δεν ήταν έκπληξη η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανελλήνιο, αφού φαίνεται ότι οι απουσίες των Αλβανού και Κυπραίου στοίχισαν στην απόδοση του Δικέφαλου.
Τελικό σκορ στην Κυψέλη: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ 32-24.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
«Ντροπιαστική ήττα»
Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο. Για εμάς είναι μια ντροπιαστική ήττα, όχι φυσικά λόγω του Πανελληνίου που είναι ιστορικός σύλλογος στο χάντμπολ. Δεν ξέρω σε ποιο άθλημα και σε ποια χώρα έχει ξανασυμβεί να κερδίσει η ομάδα που ανέβηκε ως επιλαχούσα στην κατηγορία την νταμπλούχο ομάδα. Και μάλιστα αυτή η ομάδα έχει και στόχους και κάποιοι την χρίζουν και φαβορί για το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί. Πολλά συμβαίνουν μέσα στην ομάδα μας. Το ότι ο πρωταθλητής χάνει με αυτόν τον τρόπο από νεοφώτιστη ομάδα είναι ντροπιαστικό. Σε μια τέτοια κατάσταση αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για εμάς».
Σε ερώτηση για το αν επηρεάζει τόσο πολύ η απουσία του Αλβανού είπε: «Δεν είναι μία μόνο απουσία, είναι και ο Κεσίδης και ο Τσεσμετζίδης και ο Κυπραίος. Σίγουρα ο Αλέξης επηρεάζει πολύ και εμάς και τους αντιπάλους. Όμως αυτό συμβαίνει όταν παίζουμε με τον Διομήδη ή με την ΑΕΚ, για να κερδίσουμε τον Πανελλήνιο όχι ο Αλέξης, ούτε οι προπονητές δεν χρειαζόταν να κατέβουν».
«Σε κάθε ματς να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ»
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Πανελληνίου): «Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες γιατί προσέφεραν ένα όμορφο παιχνίδι. Δεν θέλω να αναφερθώ σε τακτικά ζητήματα. Είχα πει ότι δεν κερδίσαμε την άνοδο στο μπαράζ και για αυτό πρέπει σε κάθε ματς να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην μεγάλη κατηγορία. Δεν θα έχει αντίκρισμα αυτή η νίκη αν δεν κερδίσουμε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Ευχαριστώ τους αθλητές για την διάθεση που δείχνουν».

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ!

Μεγάλη νίκη του Δούκα επί του Διομήδη, με 21-20, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι Λύκοι κυνηγούσαν συνέχεια το σκορ!

ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΑΕΚ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια από το σημερινό αγώνα με τον Αερωπό, με σκορ 28-27. Η ομάδα της Έδεσσας επιβεβαίωσε τη δυναμική της στο φετινό πρωτάθλημα, αφού μέχρι το τελευταίο τετράλεπτο ήταν μπροστά στο σκορ.

O Διονύσης Γεωργιάδης δήλωσε στην TV αμέσως μετά τη λήξη του ματς:
«Θέλαμε πολύ τη νίκη, αλλά μπορώ να πω ότι το κλέψαμε το ματς. Δεν ήμασταν καλύτεροι. Στο τέλος όμως μίλησαν οι προσωπικότητες, ενώ μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Αερωπό. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Εμείς δεν σταθήκαμε καλά στην άμυνα και γενικά στα τελευταία παιχνίδια δεν βγάζουμε την ενέργεια που θα έπρεπε. Έχουμε μια νέα ομάδα που μέρα με την μέρα βρίσκει τον δρόμο της. Ο Νικολαΐδης είχε πρόβλημα και προσπαθήσαμε να τον προφυλάξουμε, ελπίζω να μην έπαθε κάποια υποτροπή. Η απουσία του έπαιξε κάποιο ρόλο στο σημερινό ματς».
Βασίλης Δημοσθένους (πίβοτ ΑΕΚ): «Μας έβαλε δύσκολα ο Αερωπός. Μας επηρέασε η απουσία και του Νικολαΐδη. Στο τέλος ήμασταν πιο ψύχραιμοι και κερδίσαμε. Είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε παιχνίδια».
Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού): «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν έχουμε θέσει κάποιο στόχο. Είναι το τρίτο σερί ματς που μέχρι το τέλος διεκδικούμε τη νίκη και κρίνεται στις λεπτομέρειες απέναντι σε ομάδες με υψηλότερους στόχους από εμάς. Κάναμε καλό ματς, η απειρία στο τέλος μας στοίχισε».
Σωτήρης Γιόσμου (πίβοτ Αερωπού): «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ στο τέλος ήταν πιο αποτελεσματική και κέρδισε τον αγώνα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ LEAGUE; ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Η προσπάθεια να εισαχθεί μια παγκόσμια league στο handballδεν είναι καινούργια. Το 2006 ο Heiner Brand απαίτησε ένα τέτοιο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο πρώην εθνικός προπονητής δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που πιστεύει ότι μια νέα league θα μπορούσε να προσδώσει νέες οικονομικές διαστάσεις και να δώσει επίσης μια λύση στο υπερφορτωμένο διεθνές πρόγραμμα. Οι Alfred Gislason και Talant Duishebaev υπήρξαν και αυτοί με τη σειρά τους  υπέρμαχοι της ιδέας, το 2013. Τώρα, λέγεται ότι το σχέδιο επισπεύσθηκε και μια πρώτη μορφή αυτής της league είναι δυνατό να παρουσιαστεί το 2018.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ Ο RUTENKA;

Ο Λευκορώσος άσσος Siarhei Rutenka έλυσε πρόωρα το συμβόλαιό του με την Ισπανική FC Barcelona, όπως ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους οι κάτοχοι του Champions League. Το συμβόλαιο μεταξύ Rutenka και Barcelona είχε ισχύ έως το τέλος της σαιζόν.
Ο Rutenka έμεινε στην Ισπανική ομάδα για έξι χρόνια. Ήδη, στους τελευταίους αγώνες ο 34χρονος δεν είχε καθόλου συμμετοχή. Σύμφωνα με την Ισπανική "Marca", ο Rutenka έχει ήδη συμφωνήσει με ομάδα του Κατάρ.
Ο Siarhei Rutenka είχε μετεγγραφεί το 2009 από την Ciudad Real στην FC Barcelona για € 700.000 περίπου. Με την ομάδα των Καταλανών είχε πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, τα δύο Champions League και το ένα Super Globe.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΧΕ

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09.00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνάντηση της τεχνικής επιτροπής εθνικών ομάδων με την επιτροπή ανάπτυξης με θέμα: Ενημέρωση εθνικών ομάδων και προγραμματισμός για το έτος 2015-2016.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΧΑ «ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΒΑΣ»

Στη μνήμη ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων διαιτητών του Φώτη Μπάβα είναι αφιερωμένος ο θεσμός του Κυπέλλου Ανδρών Ε.Σ.Χ.Α. που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου 2015.
Μετά από απόφαση της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής ο θεσμός του Κυπέλλου που διοργανώνει η Ένωση από εδώ και στο εξής θα πάρει το όνομα του σπουδαίου Φώτη Μπάβα που υπηρέτησε το ελληνικό χάντμπολ και την ελληνική διαιτησία για παραπάνω από 20 χρόνια.
Έφυγε από την ζωή στις 18 Απριλίου 2014 σε ηλικία 58 ετών.
Μαζί με τον Σωτήρη Μίγκα συγκαταλέγονταν στα κορυφαία ζευγάρια της Ευρώπης.
Μεγαλύτερες στιγμές τους ήταν ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Ρωσία- Σουηδία το 2000 στο Ζάγκρεμπ, ο μικρός τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ανάμεσα σε Ρωσία και Ουγγαρία, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών το 2003 Κριμ- Βαλένθια, αλλά και ο τελικός του Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2002 Μπαρτσελόνα- Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο.
Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ανδρών ΕΣΧΑ ''Φ. Μπάβας'' έχει ως εξής: