ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Η ομάδα του Κένταυρου Αγριάς
Δελτίο τύπου Κένταυρος Αγριάς

Μεγάλη νίκη επί του Σεριφάτου
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, για το 2015, η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, καθώς το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου κέρδισε στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου την ομάδα του Σεριφάτου Αιγίου με σκορ 22 - 19. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και ικανοποίησε τους αρκετούς φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ Βόλου.
Η ομάδα του Αιγίου, που αγωνίσθηκε χωρίς τον Στόσιτς (ο παίκτης ήταν στη σύνθεση της ομάδας αλλά δεν αγωνίσθηκε λόγο τραυματισμού),  μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 15ο λεπτό. Ο Κένταυρος με όπλο του για άλλη μια φορά την άμυνα κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και να πάρει διαφορά τριών τερμάτων με τη λήξη του (11 - 8).

ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (22/12)

Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27-30 Δεκεμβρίου 2015.
Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 13:30 στο ξενοδοχείο Civitel Attik θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών ενόψει της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.
Οι 21 αθλητές που κλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Κρανάκη είναι οι:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΧΕ

Από την παρουσία του Προέδρου της IHF,Hassan Moustafa, στη Θεσσαλονίκη, το 2011,
με το συνεργάτη μας κ. Απ. Παπαδόπουλο
Με αφορμή την άφιξη του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνει αύριο (Τετάρτη 23/12) και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Civitel Attik (Επταλόφου 13-15, Μαρούσι), εκδήλωση προς τιμήν του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν.
Παρόντες - εκτός από την Διοίκηση της ΟΧΕ - θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, το μέλος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, εκπρόσωποι της Διαιτησίας (ΚΕΔ, ΣΥΔΧΑ), των προπονητών (ΣΥΠΧΕ) και των αθλητών (ΠΣΑΧ).
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της IHF θα αναλύσει την θέση του χάντμπολ στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση αναφορικά με την εξέλιξη του ελληνικού χάντμπολ.

πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΧΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην 19η συνεδρίαση του πήρε -μεταξύ άλλων- τις παρακάτω αποφάσεις:
- Για την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για προετοιμασία και φιλικά με την Τουρκία το διάστημα 3-6 Ιανουαρίου 2016.
-Οι εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Ανδρών απέναντι σε Ουκρανία (10/1) και Λετονία (13/1) θα διεξαχθούν στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.
-Η ΟΧΕ ενέκρινε την συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στο Τσάλεντζ Τρόφι που θα διεξαχθεί 8-13 Μαρτίου 2016 στη Γεωργία. Ομοσπονδία.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ IHF

Ο Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν αποδέχθηκε πρόσκληση της ΟΧΕ για διήμερη επίσκεψη.
Στην Αθήνα φθάνει την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν αποδεχόμενος πρόσκληση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.
Ο ισχυρός άνδρας του Παγκοσμίου Χάντμπολ θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, καθώς και με την διοίκηση της ΟΧΕ, ενώ με την ευκαιρία της παρουσίας του, θα διευθετηθεί οριστικά το χρέος προς της Διεθνή Ομοσπονδίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011.

πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «LOKOMOTIVA CUP 2015»

Μία εξαιρετική εμπειρία απ’ όλες τις απόψεις έφτασε στο τέλος της για τις ελληνικές ομάδες που με την στήριξη του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ταξίδευσαν στο Μπρτσκό της Βοσνίας για να πάρουν μέρος στο 13ο Διεθνές τουρνουά «Lokomotiva Cup 2015».
Συνολικά συμμετείχαν 40 ομάδες από σπουδαίες σχολές του αθλήματος, όπως Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ουγγαρία, Δανία, Βοσνία σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι).
Η Εθνική Παμπαίδων κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού διεκδίκησε την είσοδο της στον τελικό, κατακτώντας στο φινάλε την 4η θέση.
Στην κατηγορία των παίδων ο Φίλιππος κατέλαβε την 9η θέση και η ΧΑΝΘ την 19η.
Οι διοργανωτές με επικεφαλής τον Γκόραν Σάβιτς δεξιώθηκαν την αρχηγό αποστολής και αντιπρόεδρο του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Κατερίνα Ψωμιάδου, τον αρχηγό της αποστολής της Εθνικής Παμπαίδων Θανάση Καρακεχαγιά και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Χρήστο Τζουβάρα.