ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΠΑ

Το φετινό πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών- Κοριτσιών της ΕΣΧΔΥΜ θα είναι αφιερωμένο στον νεαρό προπονητή που έφυγε πρόωρα από την ζωή
Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε στις 12 Οκτωβρίου την κλήρωση όλων των ηλικιακών πρωταθλημάτων, τα οποία θα αρχίσουν στις 7-8 Νοεμβρίου.
Με απόφαση του το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ότι πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών- Κοριτσιών 2015-2016 θα πάρει την ονομασία «Δημήτρης Κούπας» στη μνήμη του προπονητή του Φιλώτα Φλώρινας που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 32 ετών το Σάββατο 22 Αυγούστου στην Εγνατία οδό μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα.
πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ- LONDON H.C.

Η νταμπλούχος Ελλάδας αντιμετωπίζει για το EHF Cup την ομάδα της Αγγλίας που δεν έχει Αγγλίδα στην σύνθεση της!
Τα αποκαλυπτήρια του ΟΦΝΙ για τη φετινή σεζόν θα γίνουν αύριο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, όπου η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την London HC για τον 2ο γύρο του EHF Cup.
Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου έχει το πλεονέκτημα απέναντι στην Αγγλική ομάδα, αφού θα παίξει και τα δύο παιχνίδια της σειράς στην έδρας της (το δεύτερο το Σάββατο στις 18:00) μετά από συμφωνία των δύο ομάδων.
Επίσης υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εμπειρία με την Νέα Ιωνία να ετοιμάζεται για την 16η ευρωπαϊκή χρονιά της και το 45ο παιχνίδι της στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, αντίθετα με την London HC που θα είναι μόλις το 3ο της παιχνίδι στην Ευρώπη, στην 2η μόλις χρονιά της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το πιο αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι στην σύνθεση της Αγγλικής ομάδας που έχει δηλώσει στην EHF δεν υπάρχει καμία Αγγλίδα!
Συγκεκριμένα οι 12 αθλήτριες που θα αγωνιστούν στα δύο αυτά παιχνίδια προέρχονται από τις Γερμανία (3), Γαλλία (3), Ισπανία (1), Φινλανδία (1), Ελβετία (1), Πολωνία (1), ΠΓΔΜ (1), Λετονία (1).
Η μόνη αθλήτρια από αυτές που έχει καταφέρει να παίξει χάντμπολ στην χώρα της είναι η Σκοπιανή Γκαραλότσκα, που αγωνίστηκε στις Τουτούνσκι Πρίλεπ και RK Σκοπίων!
Η διεθνής αθλήτρια της Νέας Ιωνίας Λαμπρίνα Τσάκαλου τόνισε: «Δεν έχουμε εικόνα από την ομάδα. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Πάμε για δύο νίκες και την πρόκριση. Η ομάδα έχει τον ίδιο βασικό κορμό με πέρσι που πήρε το νταμπλ, ενώ ενισχυθήκαμε με την απόκτηση έμπειρων αθλητριών, αλλά και νεαρών ταλαντούχων».
πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ;

Οι διαιτητές στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν μια μπλε κάρτα
Την εισαγωγή ορισμένων νέων κανονισμών στο άθλημα συζητάει η IHF.
Η χρήση μπλε κάρτας, το πέναλτι στην περίπτωση ιδιαίτερα σκληρών φάουλ, ακόμη και αλλαγή στο παθητικό παιχνίδι, είναι κάποιες από τις σκέψεις οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2017. Ωστόσο, η IHF θα μπορούσε επίσης να αποφασίσει να οργανώσει ακόμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το Δεκέμβριο του 2015, στη Δανία, με τους νέους κανονισμούς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΝΤΕΡΜΠΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΟΚ

Για την 5η αγωνιστική της Handball Premier ο Διομήδης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (Σπίτι του Χάντμπολ), το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στο μεγάλο ντέρμπυ που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ στις 15.00 το μεσημέρι. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι κύριοι Μπέτμαν και Τζαφερόπουλος, με παρατηρητή αγώνα τον κύριο Χατζηγεωργίου, ενώ το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων θυρών, λόγω της τιμωρίας του ΠΑΟΚ από την περσινή σεζόν.
Πέντε περίπου μήνες μετά τον επεισοδιακό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτυ, οι δυο ομάδες συναντιούνται ξανά στο ίδιο μέρος, για να διεκδικήσουν τους δύο πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Ο Διομήδης προέρχεται από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια στη Ρουμανία, έχει ανασυντάξει τις δυνάμεις του και ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη έτοιμος να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο κόντρα στον περσινό νταμπλούχο, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα τραυματισμών του Αλέξη Αλβανού και του Άκη Κυπραίου, παρόλα αυτά παραμένει δυνατός και δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει στο ρόστερ του παίκτες που είναι έμπειροι και ικανοί να κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικότητας.

ΠΑΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ: ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ!!!

... και να το γήπεδο!
Αξιέπαινη η προσπάθεια του ΠΑΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ, για τη δημιουργία γηπέδου!
Αναπαράγουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

"Το γράψαμε ότι εμείς ΤΟΛΜΟΥΜΕ άλλος ένας στόχος μας πραγματοποιήθηκε, αυτός της δημιουργίας του δικού μας χώρου, όπου θα αθλούνται τα παιδιά μας στο άθλημα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ).
Σε χρόνο ρεκόρ όλη η ομάδα του συλλόγου μας δημιούργησε το γήπεδό μας, στο 3ο κτήριο της εκθέσεως Λαμίας.
Βάφτηκαν τα δάπεδα, τοποθετήθηκαν τέρματα και έγινε η περίφραξη με ειδικό δίχτυ για την καλύτερη λειτουργία για την προστασία των παιδιών.
Σας υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα προπονήσεων εγγραφών:
Δευτέρα. Τρίτη. Πέμπτη. Παρασκευή..3-6 μμ & Σάββατο 10-12 πμ
Χώρος: Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας περίπτερο 3 Απόστολου Πουγκακιώτη (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και με ειδικότητα στο άθλημα της χειροσφαίρισης, τηλ επικοινωνίας: 6973990766)
ΠΑΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό."

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

πηγή: http://lamiahandball.blogspot.gr/

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ


AΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ

Για το Κράσνονταρ της Ρωσίας πέταξε την Τετάρτη το βράδυ η αποστολή του Φιλίππου. Εκεί, το Σαββατοκύριακο θα δώσει δυο ματς με την τοπική ομάδα για το Ευρωπαϊκό κύπελλο Challenge Cup.
Την αποστολή συνοδεύουν εκ μέρους της διοίκησης ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και εκ μέρους της Επιτροπής Χάντμπολ ο Γιώργος Μεταξάς.
Η αποστολή του Φιλίππου θα φτάσει το πρωί στο Κρασνοντάρ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 6μμ θα κάνει προπόνηση στο γήπεδο που θα γίνουν οι αγώνες. Ένα ξεμούδιασμα θα κάνει και το Σάββατο το πρωί (11πμ) ενώ το απόγευμα στις 6μμ θα δώσει το πρώτο της ματς. Το δεύτερο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 6μμ. Μετά το ματς της Κυριακής, η αποστολή του Φιλίππου θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

πηγή: http://www.pliroforiodotis.gr/

ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, ο Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων πραγματοποίησε το 2ο Τουρνουά χάντμπολ για τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.
Περισσότεροι από 250 μαθητές, έπαιξαν διασκέδασαν και γνώρισαν από κοντά το άθλημα, στο οποίο τα Βριλήσσια έχουν μακρά και πετυχημένη παράδοση.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Κότσιρας και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Συλλόγου Σίνισα Πρόκιτς, οι προπονητές των Ηλικιακών τμημάτων του Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων, Ελμίνα Παππά, Μαίρη Ταράση, Βασιλεία Μακρόγλου, Γεώργιος Δραγάζης, και Θεόδωρος Βενάρδος.
Παρόντα φυσικά ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που διοργάνωσαν την εκδήλωση με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοτσιώνη.
Σημαντική ήταν η στήριξη πολλών γονέων - εθελοντών που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έτσι ώστε τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και να περάσουν ένα όμορφο και αθλητικό απόγευμα, γνωρίζοντας τα μυστικά και τις ομορφιές του αθλήματος.
Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ιωάννα Κυρίτση και ο πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης.