ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Π.Α.Σ. ΦΙΛΩΤΑΣ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 8/10 στην αίθουσα «Γ. Λιάνης» του ΔΑΚ Αμυνταίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ΦΙΛΩΤΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ, Γιάννης Στρατάκης, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ΧΑΝΤΜΠΟΛ Γυναικών και ταυτόχρονα παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.
Μεταξύ άλλων, ο Γ. Στρατάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τον Δήμο Αμυνταίου, να εκπροσωπείται στην κορυφαία κατηγορία με δύο ομάδες (ΑΜΥΝΤΑΣ – ΦΙΛΩΤΑΣ).
Παρουσίασε το ρόστερ της ομάδας, το τεχνικό team των ομάδων του Συλλόγου (Θεανώ Λιότσκα, Βασίλη Δεληγιαννίδη, Βενετία Χατζή, Ευρώπη Βαφειάδου), τους χορηγούς, καθώς και τη νέα Διοίκηση του ΦΙΛΩΤΑ Π.Α.Σ.
Ζήτησε τη στήριξη – οικονομική και ηθική - των φιλάθλων και της ηγεσίας του Δήμου Αμυνταίου και αναφέρθηκε στο τοπικό ντέρμπι του Σαββάτου με την ομάδα του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου.
Τέλος, σχολίασε το γεγονός της παραίτησης από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γυναικών, του Σωκράτη Βακάλη.
Το ρόστερ της ομάδας:

Οι μετεγγραφές:

- Σιμόνα Γκροζντάνοφσκα (FYROM)

- Τζούλια Σκόδρα

- Βαφειάδου Ευρώπη

- Σοφία Καλαϊτζόγλου

- Ευθυμία Σιδηροπούλου

- Κλαίρη Γεωργιάδου

- Βάσω Γαλανούδη

Επέστρεψαν:

- Άννα Γκάτσιου (ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου)

Παραμένουν:

- Τάνια Τσουτσουλάκη

- Νατάσσα Κατωτοικίδου

- Φιλίππα Φυλάκη

- Τάνια Σκόδρα

- Μαρία Τσένκο

- Γεωργία Αβραμίδου

- Ζωή Ζαρογιάννη

- Μαρία Κιοσέ

- Εύα Αλεξίου

- Μαρία Βλάχου

- Χρύσα Τετεδάκη

- Ελένη Τραγαράκη

- Δήμητρα Κεβρεκίδου

- Ελένη Τσιρνάρη.

πηγή: http://eperiskopio.blogspot.gr/

ΑΛΚΥΩΝ ΔΡΕΠΑΝΟΥ: ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ

ΑΛΚΥΩΝ ΔΡΕΠΑΝΟΥ, 2015

Ευκαιρία για να βρεθεί στα σαλόνια της Α2 Εθνικής κατηγορίας handball έχει η ΑΛΚΥΩΝ 
ΔΡΕΠΑΝΟΥ.
Η δευτεραθλήτρια της Β΄εθνικής θα δώσει αγώνα μπαράζ ανόδου με την αντίστοιχη του ομίλου Αττικής, ΤΕΛΑΜΩΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 18:45, στο κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας.

πηγή: http://alkyondrep.blogspot.gr

BE ACTIVE - BE HUMAN - BE HANDBALL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΧΑ

Προς όλα τα Σωματεία- μέλη της, ενόψει της σημαντικής γιορτής αγάπης προς τα παιδιά και τον συνάνθρωπο.

Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ) καλεί όλα τα Σωματεία- μέλη της να δώσουν δυναμικό «παρών» στην σημαντική γιορτή αγάπης του χάντμπολ προς τα παιδιά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, που διοργανώνουν η ΟΧΕ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.
Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δίνουμε μία μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά, στους πρόσφυγες που ψάχνουν για μια καλύτερη πατρίδα και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.
Με αυτή την εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρόγραμμα «Be Active» στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρήκε ανταπόκριση σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη.
Καλούμε όλα τα Σωματεία να συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες Παμπαίδων Α’, Β΄ και Παγκορασίδων Α, Β΄σε αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα αλληλεγγύης.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους γονείς σχετικά με την πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά και να συμβάλουν στην συλλογή τροφίμων, ειδών και φαρμάκων τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για την Κοινωνική Κουζίνα, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας, όπως:
-ξηρά τροφή (μπισκότα, ξηροί καρποί, κτλ)
-προσωπικά είδη υγιεινής, πάνες
-φάρμακα(αντιπυρετικά, παυσίπονα, σπασμολυτικά, παιδικά αντιβηχικά)
-Μπολάκια συσκευασίας από αλουμίνιο
-Μακαρονάκι κοφτό
-Πένες
-Φακές
-Ελαιόλαδο
-Χαρτικά
-Γάλα
-Χυμούς
-Καφέδες
Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα Σωματεία μας θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα σταθούν αρωγοί σε αυτή την σημαντική εκδήλωση για το άθλημα μας, παρότι ο χρόνος ενημέρωσης είναι περιορισμένος.
Το χάντμπολ έχει δείξει στο παρελθόν την ευαισθησία του και την κοινωνική του προσφορά.
Είναι ώρα να το πράξουμε και πάλι.
Την Κυριακή επιβάλλεται να είμαστε όλοι εκεί.
Το Δ.Σ. της ΕΣΧΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Ασύλληπτα για την Ελληνική πραγματικότητα είναι τα νούμερα που κατέγραψε το χθεσινό ντέρμπι της Bundesliga, μεταξύ Rhein-Neckar Löwen και THW Kiel, στην SAP Arena.


Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια στο γήπεδο ήταν sold out, από 13.200 φιλάθλους που πλημμύρισαν το γήπεδο, ενώ και οι τηλεθεατές στο sport1, κατά μέσο όρο, έφτασαν τους 370.000 με το μέγιστο αριθμό τους να φτάνει τους 570.000!

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΟΙ ΛΥΚΟΙ

Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται σε λίγες ώρες η αποστολή του Διομήδη για τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στο EHF CUP, καθώς στον δεύτερο γύρο των προκριματικών θα αντιμετωπίσει την Dinamo Bucuresti. Κατόπιν εκατέρωθεν συμφωνίας των ομάδων και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ρουμανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Sala Dinamo, ο πρώτος με τυπικά γηπεδούχο τον Διομήδη το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 17:00 και ο δεύτερος με γηπεδούχο την Dinamo την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 15:00.
Οι Λύκοι δέκα χρόνια ακριβώς μετά, από το 2005 (όταν για το Challenge Cup είχαν αντιμετωπίσει την Στεάουα Βουκουρεστίου), ταξιδεύουν και πάλι στο Βουκουρέστι, έχοντας και πάλι απέναντί τους μια πανίσχυρη Ρουμανική ομάδα και αναζητούν από τους συγκεκριμένους αγώνες ό,τι καλύτερο, προκειμένου αφενός να αποκομίσουν σημαντικότατες εμπειρίες, να κοντραριστούν με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο δυνατό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας και στην Ευρώπη, να καταφέρουν να συγκεντρώσουν ό,τι περισσότερο σε βαθμολογικό επίπεδο για το Ελληνικό Handball και γιατί όχι, να πιστέψουν στο όνειρο και να επαναλάβουν τον θρίαμβο του Mielec τον Δεκέμβριο του 2011, όταν οι Πολωνοί είχαν προτείνει και πάλι τότε διπλούς αγώνες στην έδρα τους, αλλά ο Διομήδης τους απέκλεισε κάνοντας την αρχή της χρυσής Ευρωπαϊκής χρονιάς του 2012.
Το Γραφείο Τύπου του Διομήδη από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα σας ενημερώνει συνεχώς με πλούσιο φωτορεπορτάζ, συνεντεύξεις και νέα από τη Ρουμανία, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μήπως υπάρχει δυνατότητα από τους Ρουμάνους να δείξουν τα παιχνίδια μέσω livestreaming.
πηγή: http://www.diomidis-handball.gr/

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Rhein-Neckar Löwen

Το Rhein-Neckar Löwen ήταν ο μεγάλος νικητής στο χθεσινό ντέρμπι με το THW Kiel, με σκορ 24:20 (13:7), μπροστά σε 13.000 θεατές!
Απολαύστε ένα video με τα highlights του αγώνα ΕΔΩ

Men's EHF EURO 2016, POLAND!

100 days to go!
Δείτε το video της αντίστροφης μέτρησης ΕΔΩ

STREET HANDBALL ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο. ΛΕΩΝΙΔΑ

Η ανακοίνωση στο profile του fb:



Ήρθε η ώρα για την γιορτή του χάντμπολ!!!!!! Ο Α.Ο. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Αναργύρων και την Ομοσπονδία διοργανώνει για 3ο συνεχόμενο χρόνο το Street Handball το οποίο θα διεξαχθεί στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Αναργύρων, το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Οκτωβρίου!!!!! Ώρα έναρξης 10πμ!!!!! Περιμένουμε όλα τα παιδάκια των σχολειών μικρά - μεγάλα της περιοχής και όχι μόνο σε ένα ατελείωτο παιχνίδι Χάντμπολ!!!!! Οι άνθρωποι των Ακαδημιών της ομάδας θα είναι εκεί. Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων, της πιο πετυχημένης ομάδας στον Δήμο μας!!!!!

ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΑΝΟΙΞΕ Η 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 29 - 24


ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Ο τεχνικός του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός υπογράμμισε: «Ξέραμε ποια ομάδα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Για να ανταγωνιστείς αυτή την ομάδα πρέπει να παίξεις πολύ καλά. Είναι τέτοιο το επίπεδο των παιδιών που την μισή ευκαιρία μπορούν να την κάνουν γκολ. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι σε κάποια πράγματα που είχαμε πει. Βγάλαμε κάποιες άμυνες, τρέξαμε, φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε αλλά ο περιορισμένος αριθμός παικτών μας και η κούραση μας έκαναν να χάσουμε την συγκέντρωσή μας. Για να κερδίσεις τον Φίλιππο σήμερα πρέπει να είσαι 60 λεπτά συγκεντρωμένος. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον αγώνα που δώσαμε και την προσπάθεια που κάναμε. Μέρα με την μέρα στόχος μας είναι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Με τέτοιο ταλέντο μέσα στο γήπεδο, ο Φίλιππος είναι το απόλυτο φαβορί».
Ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης υποστήριξε: «Εμείς ξεκινήσαμε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο. Λειτουργήσαμε πολύ καλά στην ισορροπία του παιχνιδιού, ήμασταν καλά στημένοι στην άμυνα πιέζοντας τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων μας και κλείσαμε το ημίχρονο με μια διαφορά που αντικατοπτρίζει την εικόνα του πρώτου μέρους. Όπως είπα και στις δηλώσεις μου πριν το ματς, το Λουτράκι είναι μια ομάδα του Γραμματικού που δεν παρατάει τα παιχνίδια. Αυτό επαληθεύθηκε και στο γήπεδο. Εμείς εγκλωβιστήκαμε επιθετικά. Έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα την μπάλα. Πήγαμε χωρίς ταχύτητα στην άμυνα του Ποσειδώνα, ήμασταν και άστοχοι και αυτό έφερε το ματς σε ισορροπία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, βρήκαμε τον ρυθμό που έπρεπε, κάναμε σωστές επιλογές, βάλαμε γκολ και κερδίσαμε αγχωτικά αλλά δίκαια».
Ο Παντελής Κωστακίδης δήλωσε: «Ο Φίλιππος σήμερα ήταν καλύτερος από εμάς. Εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά τις αφήσαμε. Σε ματς που κάνεις τέτοια λάθη, ο αντίπαλος ξεφεύγει στο σκορ. Εμείς είμαστε μια ομάδα που χτίζεται σιγά – σιγά κι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Η πορεία στο τέλος θα δείξει ποια θέση θα πάρουμε».
Ο Δημήτρης Μπαντής τόνισε: «Θεωρώ ότι παίξαμε καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα του Λουτρακίου μπήκε πολύ δυνατά και μας δημιούργησε θέμα. Ξαναβρήκαμε τον ρυθμό μας στο τέλος, πήραμε την διαφορά και κερδίσαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις δυο ομάδες διότι προσπαθούν να παίξουν χάντμπολ σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν παρερμηνεύσει τους κανονισμούς. Κάτι πρέπει να γίνει, ίσως ένα σεμινάριο. Με το συγκεκριμένο δίδυμο έχουμε σε κάθε ματς είκοσι δίλεπτες. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό με το συγκεκριμένο δίδυμο. Δεν γίνεται άλλο. Οι ομάδες παίζουν αλλά δεν γίνεται να είναι πρωταγωνιστές άλλοι εκτός από τους αθλητές. Συνεχίζουμε με το εκτός έδρας ματς με τον ΔΙΚΕΑ».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 32-21

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Γιώργος Ζαραβίνας (τεχνικός Πανελληνίου): «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και εγώ προσωπικά για την θερμή υποδοχή. Από αυτά τα ματς έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας που είναι η βελτίωση μέρα με τη μέρα».
Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Πριν κάποια χρόνια ήμασταν πλάι πλάι με τον Γιώργο σε συνεντεύξεις Τύπου μετά από μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, τώρα είμαστε εδώ ως προπονητές και αυτό είναι πολύ υγειές. Θέλω να τον συγχαρώ για όλα όσα έχει καταφέρει δύο χρόνια στον Πανελλήνιο που είναι μια ιστορική ομάδα του αθλήματος. Ήταν ένα ματς ιδιαίτερο, αφού εκτός από τον Γιώργο, είχαμε αντιπάλους σήμερα τρεις παίκτες (Χειβιδόπουλος, Χαντέλης, Κουτρουμπής) που ανήκουν στον Διομήδη. Έχουμε πολλούς λόγους να παρακολουθούμε τον Πανελλήνιο, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει και άλλες εκπλήξεις».
Γιάννης Χαντέλης (παίκτης Πανελληνίου): «Κάναμε κακό ματς, παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό του Διομήδη. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε, δεν είναι αυτή η εικόνα που πρέπει να δείξουμε στην συνέχεια».
Αδάμ Παπαδόπουλος (πίβοτ Διομήδη): «Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο για την αξιόλογη προσπάθεια του φέτος. Νίκησε τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην συνέχεια. Εμείς σήμερα ήμασταν σοβαροί και πήραμε αυτό που θέλαμε από τον αγώνα».

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΚΑΛΗΣ: "ΑΠΟΧΟΡΩ! ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ"

Ο Σωκράτης Βακάλης παραιτήθηκε από τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή Γυναικών, θέτοντας με την επιστολή του σαφή σημεία διαφωνίας με την ΟΧΕ. Σημεία, που αν μη τι άλλο, χρήζουν σκέψης, ανάλυσης και αποφάσεων και όχι στείρας αντιπαράθεσης.
Η επιστολή του Σωκράτη Βακάλη:

"Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή που έχετε αυτή την στιγμή στα χέρια σας θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να παραιτηθώ από την θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Γυναικών, μια απόφαση την οποία πήρα μετά από πάρα πολύ προβληματισμό και σκέψη, αλλά και ταυτόχρονα και μεγάλη απογοήτευση. Η 
κίνηση μου αυτή υπαγορεύεται από: 1ον. το γεγονός ότι η οικογένειά μου δεν αντέχει οικονομικά την περαιτέρω εθελοντική ενασχόληση μου με την Εθνική Ομάδα και 2ον. Το τελείωμα μέσα μου, του ψυχολογικού κινήτρου που απαιτείται για την απαιτητική εργασία του Ομοσπονδιακού Προπονητή και γίνεται ακριβώς αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι μεσολαβεί ένα ικανοποιητικό διάστημα για την ΟΧΕ, ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση σε νέα καθοδήγηση χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Όσον αφορά το 1ο –οικονομικό- σκέλος-, το μόνο που έχω να αναφέρω είναι ότι δεν μπορεί η ΟΧΕ να αποτιμά οικονομικά στο μηδέν την θέση του Ομοσπονδιακού Προπονητή και κυρίως όσον αφορά τις γνώσεις και την αξία που αυτή χρειάζεται και προϋποθέτει. Φυσικά είναι και εξωφρενικό να αποτιμάται οικονομικά αυτή η θέση, ως κατώτερη από αυτή του προπονητή ανάπτυξης. Είναι σαφέστατη υποτίμηση του ρόλου, του κύρους και κατ’ επέκταση του προσώπου μου και δεν μπορώ να συνεχίσω παρόλο το μεγαλείο του εθελοντισμού και την τιμή που φέρει η θέση.

Όσον αφορά το 2ο σκέλος, στο οποίο θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ λίγο εκτενέστερα, είναι και αυτό που μπορεί και πρέπει να απασχολήσει παραπάνω, ειδικά εσάς αλλά και όλους τους παράγοντες του αθλήματος.

Με το πέρας τριάμισι ετών από την ανάληψη των καθηκόντων μου, κατά τη διάρκεια των οποίων είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω την εθνική ομάδα από το πόστο του επικεφαλής προπονητή, οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική χειροσφαίριση με αναγκάζουν να παραιτηθώ. Το σίγουρο είναι ότι εργάστηκα με πίστη, αφοσίωση και κυρίως την πεποίθηση ότι κάθε απόφασή μου ήταν για το καλό της ομάδας. Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για όποιον έχει την τιμή να υπηρετεί την πατρίδα του μέσω της Εθνικής Ομάδας.