ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ Γ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ο Αργολικός πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά για μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.
Το κλειστό γυμναστήριο πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών που ήρθαν σε επαφή με το υπέροχο άθλημα και γνώρισαν από κοντά τα μυστικά του, μέσα από επιλεγμένα αγωνιστικά παιχνίδια, δοσμένα με παιδαγωγική και επιστημονική μέθοδο από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Αρσενοπούλου Πένυ.
Τα θετικά σχόλια των γονιών στο τέλος του τουρνουά ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη για την θεαματική και βιωματική επιτυχία του. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

πηγή: http://www.argolikeseidhseis.gr/

MVP Η ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ

Η Κατερίνα Βαφειάδου που έκλεισε σήμερα τα 23 της, αναδείχθηκε MVP της 7ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών
Η εξαιρετική της εμφάνιση (7 γκολ) στη νίκη του ΠΑΟΚ με 26-20 επί της Αναγέννησης στην Άρτα της χάρισε τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας της Α1 Γυναικών για την 7η αγωνιστική.
Η 23χρονη Κατερίνα Βαφειάδου έλαβε αυτή την προσωπική διάκριση ανήμερα των γενεθλίων της, κάτι που σίγουρα την κάνει ξεχωριστή.
«Χαίρομαι πολύ για την διάκριση, αλλά περισσότερο γιατί βοήθησα μαζί με τις συμπαίκτριες μου να κερδίσουμε τον αγώνα και να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας», σχολίασε η νεαρή αθλήτρια.
Οι ψήφοι
Κατερίνα Βαφειάδου (αριστερό ίντερ- ΠΑΟΚ) 4
Έλενα Καλασνίκοβα (τερματοφύλακας-Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας) 3

πηγή: http://www.handball.org.gr/

MVP O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Ο Κύπριος του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ αναδείχθηκε κορυφαίος της 8ης αγωνιστικής της Handball Premier
Κορυφαίος αθλητής της 8ης αγωνιστικής της Handball Premier ψηφίστηκε από τους προπονητές ο Γιώργος Παπακυπριανού.
Ο 30χρονος αριστερός ίντερ ήταν καταλυτικός στην νίκη του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ με 33-28 επί της ΑΕΚ με τέσσερα γκολ και πολλές ασίστ.
«Ευχαριστώ τους προπονητές. Το παιχνίδι είναι ομαδικό θα μπορούσε κάποιος άλλος να βγει MVP. Δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα και τα καταφέραμε», είπε ο έμπειρος περιφερειακός.

Οι ψήφοι
Γιώργος Παπακυπριανού (αριστερός ίντερ- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ) 7
Αντώνης Λεωνίδας (πλέι μέικερ- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ) 1
Κώστας Κοτανίδης (τερματοφύλακας- Διομήδης Άργους) 1
Πέτρος Μπουκοβίνας (τερματοφύλακας- ΠΑΟΚ) 1
Σλόμπονταν Βεσελίνοβιτς (δεξί ίντερ- Φίλιππος Βέροιας) 1
Ένα λευκό

πηγή: http://www.handball.org.gr/

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΟΙ

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα Χάντμπολ της Α2 κατηγορίας (3ος Όμιλος), πέτυχαν το απόγευμα του Σαββάτου οι γυναίκες του ΑΟΙ, που επιβλήθηκαν του Φαίακα Κέρκυρας με το εντυπωσιακό 33-13!
Η ομάδα του Κώστα Χαρίση μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού πολύ δυνατά και με καλές άμυνες και αποτελεσματικές επιθέσεις πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και έδειξε τις... διαθέσεις της, αλλά και πως όλες οι ομάδες του Ομίλου θα περάσουν «δύσκολα» στην έδρα του ΑΟΙ.
Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι γυναίκες του ΑΟΙ προηγήθηκαν με 6-1 και για τα επόμενα δέκα λεπτά του αγώνα «καθήλωσαν» την αντίπαλη ομάδα στα τρία γκολ, καθώς οι πολύ καλές επεμβάσεις της τερματοφύλακα Έφης Βλαχοπούλου, έφεραν και το εντυπωσιακό 12-3 στο 25' και το 14-6 στο ημίχρονο του αγώνα.
Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι γυναίκες του ΑΟΙ όχι μόνο δεν αρκέστηκαν στη μεγάλη διαφορά αλλά διεύρυναν και άλλο το σκορ. Με την Τέτα Ιωάννου να οργανώνει και να σκοράρει, την Καλυψώ Μητκάνη και την Ελένη Ιωαννίδου να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και τις Κατερίνα Κυριαζή και Σοφία Μαββίδου να «εκτελούν» η τελική διαφορά ήταν 20 γκολ και το παιχνίδι έληξε με το εντυπωσιακό 33-13.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέτυχε η ανδρική ομάδα του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, επικρατώντας στο ΔΑΚ Αμυνταίου του Α.Ο. Κοζάνης με το εμφατικό 48-16.
Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ και οι δύο προπονητές μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεση τους, με τους νικητές να έχουν χαρακτηριστική πολυφωνία στο σκοράρισμα για δεύτερο σερί παιχνίδι (σκόραραν 12 από τους 14 παίκτες).
Η αναμέτρηση δεν αντέχει κριτικής, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος ότι με την συμπλήρωση του πρώτου 30λέπτου, ο Αμύντας είχε οικοδομήσει μια διαφορά 12 τερμάτων (21-9), μετατρέποντας το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία.

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Α2 Ανδρών (6η αγωνιστική)

Άρης Νίκαιας- Ολυμπιακός 26 - 24
Αγριά Βόλου- Βριλήσσια 18 - 20 (8 - 14)
Ζαφειράκης- Ασπίδα Ξάνθης 36 - 29 (14 – 13)
Σεριφάτο- Τελαμώνας 29 – 19 (16 – 8)
Δίας- Χιλιώτης Δράμα 27 - 29 (8 – 15)
ΑΟ Ιωαννίνων- Πρωτέας Άρτας 25 - 27 (13 – 13)
ΓΑΣ Καματερού- ΟΦΝΙ 22 – 22
Άρης Θ.- ΓΑΣ Κιλκίς 26 - 22
Φθία Λαμίας- Έσπερος Καλλιθέας 30 - 28
ΑΕΣΧ Πυλαίας- Αρίων Πτολεμαΐδας 31 - 26