ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Α2 Γυναικών

ΑΟ Ιωαννίνων - Φαίακας Κέρκυρας 33 - 13
Φέρωνας - Εθνικός Κοζάνης 27 - 25
Φίλιππος - Αρίων Πτολεμαϊδας 40 - 18
ΑΕΠ Πανόραμα - Ορφέας Κατερίνης 30 – 23
Αναγέννηση Βύρωνα - ΑΣ Ηλιούπολης 32 - 15
Παναιτωλικός - Άρης Νίκαιας 33 - 24
Νέα Ελβετία - Άρης Θ. 7 - 25

ΒΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου επί της ιταλικής Pressano, με σκορ 25-21, στο πλαίσιο του Challenge Cup.
Ο Ποσειδώνας στο ημίχρονο προηγήθηκε με διαφορά 6 τερμάτων (15-9). Οι Ιταλοί στην επανάληψη κατάφεραν με επιμέρους σκορ 10-12 να μειώσουν την τελική διαφορά στα 4 τέρματα.
Τα πέναλτι: 3/2 - 1/1
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Γραμματικός): Βλαχογεώργος, Κωστακίδης (4), Πέρρος (8), Τζηράς (4),Δομπρής (4), Τοκατζόγλου, Συνγκάρης, Καμπούρης, Οικονόμου (2), Παπαδιονυσίου, Τρουμπέτας (3), Ρασπίτσος, Βασιλειάδης, Pavic, Ρουμελιώτης.
PRESSANO (DUMNIC): BOLOGNANI (4), CHISTÈ (2), D'ANTINO, DI MAGGIO (6), MENGON, BETTINI, GIONGO (2), FRANCESCHINI (2), SAMPAOLO, STABELLINI (5), PESCADOR, STOCCHETTI, MOSER

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΦΗΒΩΝ


οι αθλητές του βόρειου κλιμακίου της Εθνικής Εφήβων,
με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, κ. Δημητρούλια και κ. Μασλαρινό
(ευχαριστούμε τον κ. Παπαδόπουλο Απ. για τις φωτογραφίες)
Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε προπόνηση Εθνικής Εφήβων Βορείου κλιμακίου, υπό τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών Προπονητών Δημήτρη Δημητρούλια και Δημήτρη Μασλαρινού.
Συνολικά παραβρέθηκαν 23 αθλητές, από τους οποίους όμως μόνο 13 συμμετείχαν στην προπόνηση.
Αρχικά έγινε συζήτηση των Ομοσπονδιακών με τους αθλητές και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τους προβληματισμούς των αθλητών, αλλά και για τη στοχοθεσία της ομάδας, ενόψει των αγώνων του καλοκαιριού. Ακολούθησε η προπόνηση, που περιείχε κυρίως ζητήματα τακτικής.

ΔΙΠΛΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ CHALLENGE CUP

Το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ έκανε ο Φίλιππος. Κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 34-36 κι έχει το δεύτερο ματς στην Βέροια. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Φίλιππος ήταν ψύχραιμος και κράτησε το προβάδισμα. Ο Φίλιππος είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον έλεγχο του ματς κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με κοντρόλ παιχνίδι και επιθέσεις έξι εναντίον έξι. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα με τέρματα κυρίως του Γκατφί αλλά ο Φίλιππος με γκολ του Βεσελίνοβιτς έμεινε δίπλα. Όταν η Βεροιώτικη άμυνα έκλεισε τον Τυνήσιο ίντερ, ο Φίλιππος πήρε τον έλεγχο του ματς και πέρασε με 7-10 στο 13'.
Η ΑΕΚ απάντησε, έκλεισε τον Βεσελίνοβιτς, ισοφάρισε (11-11) στο 17' και είχε την ευκαιρία να πάρει το πάνω χέρι διότι ο Φίλιππος έχασε δυο παίκτες γηπέδου με δίλεπτες.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Με νίκη ξεκίνησαν οι γυναίκες της ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ κάμπτοντας την αντίσταση του Ορφέα Κατερίνης με 30-23.
Με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει πάντα μια πρεμιέρα, η Αθλητική Ένωση Ποντίων ΠΑΝΟΡΑΜΑ έδειξε κατά διαστήματα τις δυνατότητές της χωρίς όμως να πιάσει σταθερή απόδοση. Το νεανικό σύνολο της ΑΕΠ θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να σταθεροποιήσει την αμυντική και επιθετική του λειτουργία.

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Αναπαράγουμε από το http://www.dias-hc.gr/:

"Κάποτε θα ερχόταν και η ήττα… Μετά από 21 αγώνες χωρίς ήττα και με μόλις δύο ισοπαλίες, η ομάδα μας γνώρισε την ήττα από μια ομάδα που άξιζε 100% τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι.
Σαν υπνωτισμένη ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα μας με πάρα πολλά λάθη στην άμυνα, με τον τερματοφύλακα Χατζηγιαννίδη να προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα με περίπου 50% αποκρούσεις. Ταυτόχρονα, η επίθεση έβρισκε τείχος στην επίθεση στον έτερο τερματοφύλακα της Δράμας και σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό και τις πολλές λάθος επιλογές το σκορ ξέφυγε για να λήξει το ημίχρονο 8-14 μαζί με την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Θαναηλάκη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον αιφνιδιασμό.

ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εντυπωσιακή νίκη για τις γυναίκες, το «πάλεψαν» οι άντρες

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα Χάντμπολ της Α2 κατηγορίας (3ος Όμιλος), πέτυχαν το απόγευμα του Σαββάτου οι γυναίκες του ΑΟΙ, που επιβλήθηκαν του Φαίακα Κέρκυρας με το εντυπωσιακό 33-13!
Η ομάδα του Κώστα Χαρίση μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού πολύ δυνατά και με καλές άμυνες και αποτελεσματικές επιθέσεις πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και έδειξε τις… διαθέσεις της, αλλά και πως όλες οι ομάδες του Ομίλου θα περάσουν «δύσκολα» στην έδρα του ΑΟΙ.
Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι γυναίκες του ΑΟΙ προηγήθηκαν με 6-1 και για τα επόμενα δέκα λεπτά του αγώνα «καθήλωσαν» την αντίπαλη ομάδα στα τρία γκολ, καθώς οι πολύ καλές επεμβάσεις της τερματοφύλακα Έφης Βλαχοπούλου, έφεραν και το εντυπωσιακό 12-3 στο 25’ και το 14-6 στο ημίχρονο του αγώνα.
Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι γυναίκες του ΑΟΙ όχι μόνο δεν αρκέστηκαν στη μεγάλη διαφορά αλλά διεύρυναν και άλλο το σκορ. Με την Τέτα Ιωάννου να οργανώνει και να σκοράρει, την Καλυψώ Μητκάνη και την Ελένη Ιωαννίδου να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και τις Κατερίνα Κυριαζή και Σοφία Μαββίδου να «εκτελούν» η τελική διαφορά ήταν 20 γκολ και το παιχνίδι έληξε με το εντυπωσιακό 33-13.
Από τον ΑΟΙ δεν υπήρξε καμία παίκτρια που να υστερήσει, ενώ ο Κώστας Χαρίσης έδωσε ευκαιρίες σε όλες τις παίκτριες, και κυρίως στις πιο νέες, με τις M. Viler, Αλ. Νίκου και Α. Παπαθανασίου να έχουν επίσης ουσιαστική συμμετοχή.