ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Δέκα ημέρες απέμειναν πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα του χάντμπολ και συγκεκριμένα στην Handball Premier. 

Ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ είναι μια ομάδα που χωρίς αμφιβολία θα ξεχωρίσει, όχι μόνο αγωνιστικά -αφού ενισχύθηκε σημαντικά με 10 μεταγραφές εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές θεωρούνται πρωτοκλασάτες- αλλά και διοικητικά. 

Η συνεργασία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή με επικεφαλής τον Σοφοκλή Ξυνή και του εφοπλιστή και πρώην αθλητή του χάντμπολ Ευθύμη Πουρνάρα, είναι ιστορικής σημασίας για το άθλημα και αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο διοίκησης, αφού δύο μεγάλες δυνάμεις ενώνονται με στόχο την δημιουργία ενός Συλλόγου που θα επενδύσει σε βάθος στο ελληνικό χάντμπολ. 

Διοίκηση, προπονητής και αθλητές συναντήθηκαν στα γραφεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και μίλησαν στο sport- fm.gr για τους στόχους της νέας σεζόν.





«Στόχος η άνοδος του αθλήματος» 
Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Σοφοκλής Ξυνής επεσήμανε: «Μετά την περσινή αρκετά μεγάλη επιτυχία που η ομάδα στην πρώτη της χρονιά στην Α1 Ανδρών κατέλαβε την 6η θέση, φέτος είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι. Η ομάδα είναι πιο έμπειρη και με την συνεργασία του κ. Πουρνάρα που είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, παλιός παίκτης του χάντμπολ και ξέρει το άθλημα εκ των έσω, θα πάμε ακόμα καλύτερα.
Οι φιλοδοξίες που έχουμε πέρα από τον πρωταθλητισμό είναι η άνοδος του αθλήματος. Να αγαπηθεί από περισσότερο κόσμο και να προβληθεί περισσότερο. Πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την διαδικασία και για να συμβεί αυτό πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε.
Το δίδυμο αθλητισμός- εκπαίδευση πρέπει να κυριαρχήσει.
Με την ενίσχυση που είχαμε, το νέο μας προπονητή και την υποστήριξη του κ. Προδρομίδη έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα.
Το χάντμπολ είναι αυτοτελές άθλημα, δυνατό και οι αθλητές που αγωνίζονται πρέπει να είναι υπεραθλητές να συνδυάζουν όλα τα αθλήματα του δεκάθλου.
Οι σπουδαστές που έχουμε στον όμιλο στο τμήμα δημοσιογραφίας θα εξειδικευτούν στο χάντμπολ και συγκεκριμένα ο προπονητής μας κ. Ιατρούδης θα είναι καθηγητής και θα τους μεταφέρει τις γνώσεις του στο άθλημα».
 

«Μοντέλο προς μίμηση αυτή η σύμπραξη δυνάμεων» 
Παρότι το όνομα του ακούστηκε για πολλούς Συλλόγους μετά την αποχώρηση του από την Αναγέννηση Βύρωνα, τελικά ο Ευθύμης Πουρνάρας αποφάσισε να συνεργαστεί με τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ. 
Εξηγεί το γιατί: «Στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ βρήκα τις καταλληλότερες συνθήκες που αντιπροσωπεύουν αυτό που οραματίζομαι εγώ στο άθλημα μας. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τόσο υγιές περιβάλλον, ρομαντισμό και θετικό χαρακτήρα. Θεώρησα μετά από σκέψη ότι η προσπάθεια μου πρέπει να συνεχιστεί εδώ. Η συνεργασία μας έχει μακρινό ορίζοντα. Θέλουμε να είναι μοντέλο προς μίμηση αυτή η σύμπραξη δυνάμεων». 
Όσο για το όραμα του «θέλουμε να βοηθήσουμε το χάντμπολ που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση εδώ και χρόνια, να ξεπεράσει το παρελθόν και να περάσει στο επόμενο επίπεδο, να προσπαθήσει να αντιγράψει με σωστό τρόπο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να φέρει μία άλλη αντίληψη του μάρκετινγκ και φυσικά να το γνωρίσει περισσότερος κόσμος». 
Αναφορικά με την στελέχωση του ρόστερ και τους στόχους είπε: «Θεωρούμε ότι έχουμε πλήρες ρόστερ. Στόχος είναι η τετράδα και πιθανότατα θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε και τίτλους». 

«Έχουμε κίνητρο και προδιαγραφές» 
Από την πλευρά του ο έμπειρος τεχνικός Παναγιώτης Ιατρούδης τόνισε: «Είμαι από τους τυχερούς που μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω σε έναν μεγάλο Σύλλογο, ο οποίος έχει στόχους πρωταθλητισμού και διακρίσεων. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος ενός Συλλόγου που θέλει να επενδύσει στο άθλημα. Το άθλημα έχει την τύχει να έχει δύο σπουδαίους επιχειρηματίες τον Σοφοκλή Ξυνή και τον Ευθύμη Πουρνάρα που ενδιαφέρονται για την πρόοδο του. Υπάρχουν όλες οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας». 
Για το αγωνιστικό κομμάτι είπε: «Ιστορικά είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα με μόλις δύο χρόνια ζωής στη μεγάλη κατηγορία να στοχεύει σε τίτλους. Υπάρχει όμως ισχυρή διοίκηση που μας δίνει κίνητρο και πιστεύω σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε αγωνιστικά άλματα. Η ομάδα πέρσι κατέλαβε την 6η θέση, φέτος με τις προδιαγραφές που υπάρχουν πρέπει να είμαστε μέσα στην τετράδα. Δεν κρύβομαι, ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, αφού κατά παράδοξο τρόπο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, πολλές ομάδες ενισχύθηκαν.
Στα πλέι οφ θα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και πιστεύω θα καταφέρουμε να πρωταγωνιστήσουμε».
 

Οι αθλητές της ομάδας από την πλευρά τους ανέφεραν: 

Γιώργος Χελιώτης (αρχηγός): «Φέτος ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο από πέρσι. Θέλουμε να είμαστε στις πρώτες τέσσερις θέσεις και να βγούμε στην Ευρώπη. Έχουμε νέα ομάδα και το έργο μας θα είναι δύσκολο, αφού όλες οι ομάδες παρουσιάζονται ενισχυμένες. Πιστεύω θα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό θα μας βοηθήσει». 

Τάσος Τσακνής (διεθνής τερματοφύλακας): «Πέρσι ήταν μια αναγνωριστική για τον Σύλλογο. Φέτος με τις νέες προσθήκες θα τα πάμε πολύ καλύτερα. Εφικτός στόχος είναι η τετράδα. Η προετοιμασία έχει κυλήσει ομαλά και στον τομέα της φυσικής κατάστασης και στα φιλικά έχουμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο». 

Στάθης Ζαμπούνης (αριστερός εξτρέμ): «Τα χρόνια που πέρασα στο Δούκα ήταν καταπληκτικά κέρδισα πολλά. Ήθελα όμως μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ομάδες. Εδώ υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για κάθε αθλητή. Εγώ προσωπικά θέλω να έχω την υγεία μου και να πατήσω γερά στα πόδια μου, να νιώσω και πάλι καλά».


πηγή http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.