ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΕΚ - ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ!

Σούπερ ντέρμπι στο «ανακαινισμένο» ΔΑΚ Βικέλας. Ντεμπούτο θα κάνει ο Σάββας Καρυπίδης απέναντι στην παλιά του ομάδα- Τρομερή παράδοση η ΑΕΚ
Το μεγάλο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Handball Premier θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Βικέλας ανάμεσα σε Φίλιππο Βέροιας και ΑΕΚ.
Το κλειστό γυμναστήριο Μακροχωρίου είναι αγνώριστο, αφού έχει τοποθετηθεί τάραφλεξ για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης.
Αήττητοι στο πρωτάθλημα και με ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι που προέρχονται από ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση επί της Κράσνονταρ.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα- σοκ κόντρα στη ΧΑΝΘ και χαμένο βαθμό απέναντι στον Φοίβο και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.
Ο Φίλιππος έχει δύο μεγάλα προβλήματα, αφού θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ο ηγέτης και αρχισκόρερ της ομάδας Γρηγόρης Σανίκης, καθώς και πολύτιμος στην άμυνα Μπάμπης Ανανιάδης, ωστόσο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Σάββας Καρυπίδης.
Ο άλλοτε πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από την προετοιμασία και είναι πιθανό να αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο τη σεζόν 2013-2014.
Από την ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι Μανώλης Κουμαραδέλης και Τζήμα Γιαννόπουλος
Τούτσης: «Κομβικό παιχνίδι»
Ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης δήλωσε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απουσίες των Σανίκη, Ανανιάδη και προσπαθούμε να εντάξουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς τον Καρυπίδη, ο οποίος αν χρειαστεί θα συνεισφέρει. Μετά τα παιχνίδια της Ρωσίας η ομάδα είναι αρκετά κουρασμένη και φορτωμένη. Πιέσαμε λίγο την κατάσταση αλλά διαχειριστήκαμε τα πράγματα και κατά τρόπο τέτοιον ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν έτοιμη. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και κομβικό. Εμείς προερχόμαστε από μια μεγάλη πρόκριση ενώ αυτοί προέρχονται από μια κακή εμφάνιση και ήττα από την ΧΑΝΘ στην έδρα τους. Η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί για να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις την βαθμολογίας πριν την διακοπή. Σε περίπτωση που χάσει θα μείνει πίσω. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε δουλέψει μέχρι σήμερα, να βρούμε τις λύσεις σχετικά με τις απουσίες που έχουμε και με καλή ψυχολογία, διάθεση για παιχνίδι και συγκέντρωση να κατακτήσουμε την πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα».
Σε ερώτηση για το αν η παράδοση που έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ στην Βέροια τα τελευταία χρόνια επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Κώστας Τούτσης απάντησε: «Πάντα τα παιχνίδια Φιλίππου – ΑΕΚ, ήταν ντέρμπι και στην Αθήνα και στην Βέροια και δύσκολα έβγαινε νικητής. Το ίδιο ίσως συμβεί και το Σάββατο. Βέβαια η παράδοση δεν δημιουργείται μόνη αλλά από μια σειρά παιχνιδιών και ίσως μας δείχνει κάτι. Θεωρώ όμως ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έκανε κανένα καλό παιχνίδι, εκτός από το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Επειδή όμως έχει παίκτες με προσωπικότητα, κάποια στιγμή θα αντιδράσουν. Η αντίδραση αυτή ίσως συμβεί το Σάββατο και να δούμε μια ΑΕΚ διαφορετική. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι και να ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε μας παρουσιάσει ο αντίπαλος».

Αρβανίτης: «Χρειαζόμαστε υπέρβαση»
Φαβορί της αναμέτρησης έχρισε τον Φίλιππο Βέροιας, ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης. «Πολύ δύσκολο παιχνίδι, εμείς προερχόμαστε από άσχημο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα της ομάδας είναι και αγωνιστικό και ψυχολογικό. Το θετικό είναι ότι όλη την εβδομάδα κάναμε προπονήσεις και λύσαμε ένα σοβαρό ζήτημα στην λειτουργία της ομάδας. Ο Φίλιππος έχει μεγάλη εμπειρία, έχει λύσεις από παντού και παίκτες- προσωπικότητες που ξέρουν να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις. Είναι το φαβορί, εμείς χρειαζόμαστε την υπέρβαση για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».
Μπαντής: «Θα κριθεί στη σοβαρότητα»
Ο έμπειρος περιφερειακός του Φιλίππου Δημήτρης Μπαντής είπε: «Είναι το δεύτερο πιο δύσκολο παιχνίδι στη σεζόν. Είναι με μια ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο, όπως κι εμείς. Ο Φίλιππος προέρχεται από μια μεγάλη επιτυχία μέσα στην Ρωσία. Έχουμε την κούραση, υπάρχουν και κάποιοι τραυματισμοί στην ομάδα. Ελπίζω να τα ξεπεράσουμε. Το αποτέλεσμα θα κριθεί στην σοβαρότητα που θα δείξει η κάθε ομάδα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω την επιτυχία της Ρωσίας».
Κότσυφας: «Σημαντική απώλεια ο Σανίκης»
Ο τερματοφύλακας του Φιλίππου Γιώργος Κότσυφας από την πλευρά του σημείωσε: «Η ΑΕΚ είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη με δυνατή άμυνα και πρέπει να προσπαθήσουμε να την διασπάσουμε. Εμείς προερχόμαστε από μια πρόκριση που μας έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω αυτό και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι.
Η απουσία του Σανίκη είναι σημαντική, ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Καρυπίδης. Πιστεύω ότι τα υπόλοιπα παιδιά θα καλύψουν τα κενά και αν είμαστε σοβαροί θα πάρουμε τη νίκη».
Απαγόρευση μετακίνησης
Την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΚ στο ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» στο Μακροχώρι της Βέροιας το Σάββατο 24/10/2015 για τον αγώνα Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Handball Premier για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας αποφάσισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθηκε μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας που κοινοποιήθηκε στην ΔΕΑΒ και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έντεκα σερί νίκες η ΑΕΚ!
Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το σερί νικών της ΑΕΚ επί του Φιλίππου. Η «Ένωση» μετράει 11 συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός έδρας από το 2010. Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 9 Οκτωβρίου 2010 με 34-28 από τότε η ΑΕΚ έχει κερδίσει και τα τέσσερα ματς που έχουν γίνει στη Βέροια, άλλα έξι παιχνίδια που έχουν γίνει στην Αθήνα και τον ημιτελικό Κυπέλλου στα Χανιά το 2011.
Η προϊστορία Φίλιππος- ΑΕΚ
2005-2006 26-22
2006-2007 27-23
2006-2007 30-27
2007-2008 31-30
2008-2009 20-23
2009-2010 32-23
2009-2010 32-23
2010-2011 34-28
2011-2012 20-23
2012-2013 21-29
2013-2014 25-29
2014-2015 27-28

πηγή: http://www.handball.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.