ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Μετά την τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία του Ποσειδώνα Λουτρακίου και την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του ChallengeCup 2015, Χαράλαμπος Βαμβακάς μίλησε στο athlimatawebradio και στις Λία Πλαβούκου και Ζέτα Κατσίκα για την μοναδική αυτήν εμπειρία. Ο πίβοτ της ομάδας του Λουτρακίου αναφέρθηκε στην εκπομπή HandballLive για τα συναισθήματα και τις όμορφες στιγμές της πρόκρισης, για το επικείμενο ματς με τον Αρχέλαο που κλείνει την 5η αγωνιστική, αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Βαμβακά:
Οι εντυπώσεις από το παιχνίδι και το κλίμα στην ομάδα μετά την πρόκριση:
«Εντάξει, ήταν μεγάλη η χαρά, μεγάλη η τιμή για τη χώρα, για την ομάδα του Ποσειδώνα και για το Λουτράκι, πολύ σημαντικό να περνάς στον επόμενο γύρο σε αυτόν τον θεσμό και σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό θεσμό. Ήταν όμορφες στιγμές, ωραίο και το ταξίδι, για κάποια παιδιά ήταν και πρωτόγνωρο, κάποια άλλα παιδιά το είχαν ξαναζήσει, αλλά όπως και να έχει όταν κερδίζεις είναι πολύ ωραίες οι στιγμές. Ήταν τεράστια επιτυχία για την ομάδα, με αυτό αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και για τη συνέχεια και για το πρωτάθλημα, αλλά και για την Ευρώπη.»
Για τον αν τους απογοήτευσε το γεγονός ότι η πρόκριση δεν συνοδεύτηκε και από τη νίκη:
«Το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο βήμα, η νίκη μέσα στο Λουτράκι μαζί με τον κόσμο, τον κόσμο της ομάδας που μας στηρίζει, αυτό ήταν πολύ πιο σημαντικό. Νομίζω δεν θα μείνει κανείς στο αποτέλεσμα όσο στην πρόκριση και στην επιτυχία. Οπότε νομίζω δεν ήταν (απογοητευτικό). Και ήρθε σχετικά εύκολα, δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα μέσα στο παιχνίδι, οπότε κάτι τέτοιες στιγμές, όταν τελειώνει το παιχνίδι και έχεις προκριθεί είσαι περισσότερο στο να πανηγυρίσεις παρά στο άμα θα χάσεις για ένα γκολ ή για άμα έρθει ισοπαλία, ή άμα χάσεις για δυο γκολ.»
Για το αν το μυαλό βρίσκεται στο πρωτάθλημα ή ακόμα στη νίκη:
«Δεν προλαβαίνεις! Τετάρτη κατευθείαν πρωτάθλημα, Σάββατο «καπάκι» πρωτάθλημα, δεν υπάρχει! Ποια νίκη; Κατευθείαν, πρωτάθλημα, αυτός είναι ο στόχος. Οι στόχοι της ομάδας είναι γνωστοί από τη στιγμή που έχεις βγεί στην πρώτη τετράδα τις δυο τελευταίες χρονιές. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, καλό θα είναι ένα βήμα παραπάνω τη φορά, δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς με τίποτα, ούτε με νίκες, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε πουθενά. Συνεχίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό και πάμε δυνατά!»
Για το παιχνίδι με τον Αρχέλαο, που κλείνει την 5η αγωνιστική της HandballPremier:
«Η νίκη είναι σχετικά μονόδρομος, γιατί πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι δυο «ταχυτήτων». Δηλαδή μέσα στην έδρα σου κάποια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις οπωσδήποτε, αν μπορείς και όλα. Ο Αρχέλαος είναι νεοφώτιστη ομάδα, ήταν πέρυσι στην Α2 από αυτήν την άποψη οπότε νεοφώτιστη, είναι ιστορικό σωματείο, μια ιστορική ομάδα, είναι βαριά η φανέλα, αλλά όπως και να έχει ήρθε από την Α2 και αυτά είναι παιχνίδια που ειδικά μέσα στην έδρα πρέπει να τα «καθαρίζεις». Όταν έχεις αυτούς τους στόχους!»
Ο Χαράλαμπος Βαμβακάς, κλείνοντας,  ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα του Ποσειδώνος Λουτρακίου και γενικότερα το άθλημα του handball.

πηγή: http://athlimata.com/
Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.