ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: “ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σε “Γόρδιο Δεσμό” εξελίσσεται για την δημοτική αρχή το ανοιχτό γήπεδο στην οδό Δωδεκανήσου. Μέχρι σήμερα στο γήπεδο, το οποίο είναι περιφραγμένο κάνουν προπονήσεις ο σύλλογος του τένις και του χάντμπολ της πόλης μας.
Κάποιοι περίοικοι όμως, φέρονται αποφασισμένοι να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να φύγουν οι σύλλογοι από το συγκεκριμένο γήπεδο και το οικόπεδο να μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε παιδική χαρά.
Με εξώδικο που απέστειλαν, οι 13 περίοικοι στη δημοτική αρχή, ζητούν να επανέλθει άμεσα η χρήση του χώρου αποκλειστικά ως παιδική χαράς, όπως προβλεπόταν από την εγκεκριμένη τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης το 1979.
Εδώ και δεκαετίες το ήμισυ του οικοπέδου μετατράπηκε σε γήπεδο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, όπως ισχυρίζονται στην εξώδικη διαμαρτυρία τους, να προκαλείται ηθική βλάβη εις βάρος της οικιακής τους γαλήνης αλλά και ζημιά στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Αφού καταγγέλλουν την αδιαφορία των διοικήσεων του δήμου διαχρονικά, ζητούν από την νυν δημοτική αρχή ο χώρος να λειτουργήσει αποκλειστικά ως παιδική χαρά. Τέλος επιφυλάσσονται για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από το δήμο, ενώ υποστηρίζουν πως οι αρμόδιοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.
Το συγκεκριμένο γήπεδο πάντως, με δικά τους έξοδα και πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς οι άνθρωποι του ΕΣΝ Βριλησσίων κατάφεραν να το καλλωπίσουν και να το μετατρέψουν σε έναν υποδειγματικό χώρο για τις προπονήσεις των ακαδημιών του συλλόγου.
Η δημοτική αρχή βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ακόμα κι αν ο δήμος αποφασίσει να προχωρήσει στην επαναφορά της νόμιμης χρήσης του χώρου ως παιδικής χαράς η όχληση των κατοίκων δεν είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει. Μέχρι να συμβεί άλλωστε κάτι τέτοιο, ο χώρος δεν θα είναι περιφραγμένος που σημαίνει ότι οι κάτοικοι είναι πιθανόν να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει για ακόμα μια φορά ένα ζήτημα χωρίς εύκολες λύσεις.

πηγή: http://vrilissianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.