ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΕΣ www.metaphrasisoffice.gr


Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Με εξαιρετική εμφάνιση, υποδειγματική άμυνα και ολοκληρωτική επιβολή του ρυθμού τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Λύκοι επικράτησαν στο ντέρμπυ κορυφής επί του πανίσχυρου Φιλίππου Βέροιας στο Φιλίππειο με 24-32. Ο Διομήδης παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Handball Premier και την ερχόμενη εβδομάδα έχει δύο εντός έδρας αγώνες με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου την Τετάρτη 9/12 (19.00) και με τον ΙΙΕΚ Ξυνή Δικέας το Σάββατο 12/12 (19.00), στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου.
Το ντέρμπυ είχε από την αρχή του πρώτου ημιχρόνου «πράσινη» σφραγίδα, καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά, συγκεντρωμένοι και απόλυτα πειθαρχημένοι, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο προπονητής τους. Με υπερόπλο τους την αφοπλιστική ανοιχτή άμυνα, έφεραν σε δύσκολη θέση τον Φίλιππο, ο οποίος δεν μπόρεσε να την διασπάσει με τις εξαιρετικές μονάδες που διαθέτει και σύντομα οι Λύκοι πήραν διαφορά στο σκορ (6-7 στο 15’ και 7-11 στο 20’). Το ημίχρονο έκλεισε στο 11-16, με τον Διομήδη να έχει σαφές αγωνιστικό και ψυχολογικό αβαντάζ.
Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Φίλιππο ανήμπορο να αντιδράσει στην αμυντική λειτουργία του Διομήδη, ο οποίος συνέχισε να διευρύνει τη διαφορά, φτάνοντάς την αρκετές φορές στα 11 ή 12 γκολ, με το τελικό 24-32 να διαμορφώνεται στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.
Ο Νίκος Πασσιάς (6 γκολ) και ο Νίκος Λοΐζος ήταν οι κορυφαίοι του ντέρμπυ, με τον πρώτο να αποτελεί την επιθετική αιχμή σε κρίσιμες φάσεις του αγώνα και τον δεύτερο να έχει εκπληκτικά ποσοστά με εξαιρετικές επεμβάσεις στην εστία του. Ο αρχηγός Νίκος Σαμαράς ήταν κομβικός στην μεγάλη αυτή νίκη, ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου σκόραρε 6 γκολ, με εξαιρετική συμβολή σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Λευτέρης Κρεμαστιώτης και ο Λούκα Ντάσεβιτς ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, που ήταν το κλειδί της επικράτησης των Λύκων.
Στο τέλος του αγώνα φίλοι και φίλαθλοι του Φιλίππου, λειτουργώντας ως υπόδειγμα αθλητικής και χαντμπολικής παιδείας, συνεχάρησαν τους παίκτες και τον προπονητή του Διομήδη για τη σπουδαία αυτή νίκη.
Διθυραμβικά ήταν τα λόγια των σχολιαστών της ΕΡΤ-2 (ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι), όσον αφορά τον Διομήδη, την συνεισφορά του στο Ελληνικό χάντμπολ, τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και τη συμβολή του στην κατάρτιση κορυφαίων παικτών, ενώ πολλές φορές επικροτήθηκε από τους σχολιαστές το μεγάλο στοίχημα του συλλόγου, να επενδύσει σε νέα και ταλαντούχα παιδιά.
Το διαιτητικό δίδυμο των κυρίων Τζαφερόπουλου και Μπέτμαν αξίζει θερμά συγχαρητήρια, καθώς έφερε εις πέρας, παρά τις δυσκολίες που κρύβει ένα ντέρμπυ, επιτυχώς και χωρίς παράπονα ή αμφισβητήσεις την αποστολή του.
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 6-7, 7-11, 8-13, 11-16 (ημχ.), 12-18, 14-21, 15-24, 17-26, 18-30, 24-32
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Τούτσης): Κότσιφας, Κορωνάς, Ζλατάνος, Αρβανιτίδης, Χαραλαμπίδης, Ανανιάδης 2, Μιχαηλίδης, Νικολαΐδης, Δεληγιάννης 1, Δραγκόλας 2, Παπαδόπουλος 1, Βεσελίνοβιτς 1, Μαστορογιάννης 5, Καρυπίδης 9, Σανίκης 2, Μπαντής.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 6, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 4, Πασσιάς 6, Σιαματάς, Κοροβέσης, Άντρεϊτς 4, Ντάσεβιτς 1, Τουγκελίδης 1, Σαμαράς 2, Σεϊρεκίδης 1, Μυλωνάς 4, Λοΐζος, Δάσκαλος 1, Παπαδόπουλος 1.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Δίλεπτες: 5/6, Πέναλτι: 6/7, 5/5

πηγή: http://www.diomidis-handball.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.